Ελεύθερη είσοδος στο μουσείο της Ακρόπολης στις 25 Μαρτίου

Το μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για όλους, από τις 08:00 έως τις 20:00 το βράδυ. Επίσης θα παρουσιάσει στους επισκέπτες, στην αίθουσα του Παρθενώνα, την εκπληκτική βόρεια μετόπη απ.32, η οποία διασώθηκε και θεωρείται ότι απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Επιπλέον στις 12 το μεσημέρι, ο Μάριος Στρόφαλης θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου με θέμα: "Μεγάλη μέρα, μεγάλοι Έλληνες συνθέτες", στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα την αίθουσα των Αρχαϊκών αγαλμάτων. Τέλος, στις 5μ.μ. η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα στο ισόγειο του μουσείου, με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου.

tags: 25η Μαρτίου, Αθήνα και πολιτισμός, αίθουσα Παρθενώνα, είσοδος σε μουσεία, ελεύθερη είσοδος σε μουσεία, Ελλάδα και πολιτισμός, Ελληνικά μουσεία, επέτειος, μουσεία, μουσεία στην Αθήνα, μουσείο Ακρόπολης, παρέλαση, Παρθενώνας, πολιτισμικά δρώμενα, πολιτισμός

Σχετικά άρθρα

 • Τιμήθηκε στα κρατικά βραβεία λογοτεχνίας ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος
  Με κρατικό βραβείο λογοτεχνίας τιμήθηκε ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος, από τη διεύθυνση γραμμάτων της γενικής διεύθυνσης σύγχρονου πολιτισμού του υπουργείου πολιτισμού και τουρισμού. Τα κρατικά βραβεία πολιτισμού 2012 ανακοινώθηκαν και αφορούν τις εκδόσεις του έτους 2010. Πιο αναλυτικά, το μεγάλο βραβείο γραμμάτων απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Ντίνο Χριστιανόπουλο για το σύνολο του έργου του.
 • Κανονικά οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου
  Κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου είχαν λάβει χώρα επεισόδια στις παρελάσεις, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Επίσης είχε αποχωρήσει και ο πρόεδρος της δημοκρατίας, κύριος Παπούλιας, από την εξέδρα των επισήμων.
 • Προετοιμασίες για το πατρινό καρναβάλι
  Νωρίς είναι φέτος οι απόκριες. Ξεκινούν στις έξι Φεβρουαρίου 2012 και λήγουν την Κυριακή των αποκριών στις 26 Φεβρουαρίου 2012. Η καθαρά Δευτέρα φέτος πέφτει στις 27 Φεβρουαρίου 2012. Το πατρινό καρναβάλι είναι ένα από τα πιο γνωστά, με τις πιο εντυπωσιακές παρελάσεις. Εκπνέει η προθεσμία για συμμετοχή πληρωμάτων στο πατρινό καρναβάλι. Την Τρίτη στις 10 Ιανουαρίου 2012 τελειώνει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των εκπροσώπων των πληρωμάτων για τη συμμετοχή τους στο πατρινό καρναβάλι 2012.
 • Ουρές σήμερα στο μουσείο της Ακρόπολης εξαιτίας της ελεύθερης εισόδου
  Σήμερα λόγο της 28ης Οκτωβρίου και του εορτασμού της, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία είχαν δωρεάν είσοδο. Στο μουσείο της Ακρόπολης ουρές περίμεναν οι Αθηναίοι ώστε να θαυμάσουν τον πολιτισμικό πλούτο του μουσείου. Το μουσείο της Ακρόπολης παρέμεινε ανοιχτό από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ και οι πολίτες θαύμασαν τους θησαυρούς του αρχαιολογικού μουσείου της Ακρόπολης.
 • 40-ο φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο
  Το φεστιβάλ βιβλίου, το 40-ο κατά σειρά ξεκινάει στο Ζάππειο την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το σύνδεσμο εκδοτών βιβλίου και από τον πολιτισμικό οργανισμό του δήμου Αθηναίων. Το 40-ο φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου και θα συμμετάσχουν 150 περίπου εκδότες και 120 περίπτερα. Οι ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ βιβλίου έχουν ως εξής: Δευτέρα έως Πέμπτη: 18:00 - 22:30 Παρασκευή και Σάββατο: 18:00 - 23:00 Κυριακή: 11:00 - 22:30.
 • Επιστροφή των δύο κούρων στο μουσείο της αρχαίας Κορίνθου
  Ο υπουργός πολιτισμού επέστρεψε στο αρχαιολογικό μουσείο Κορινθίας τους δύο κούρους που είχαν κλαπεί από την Κλένια Κορινθίας. Στο σημείο εύρεσης των δύο κούρων βρέθηκαν μέλη των αγαλμάτων και η αρχαιολογική υπηρεσία αποκατέστησε κάποιες βλάβες, που προκάλεσε η λαθρανασκαφή.
 • Η πανσέληνος του Αυγούστου από το μουσείο της Ακρόπολης
  Το μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την πανσέληνο του Αυγούστου, στις 13 Αυγούστου 2011, με θεαματικές παραστάσεις και ωράριο λειτουργίας από τις 8:00 έως τις 24:00. Το κεντρικό θέμα των παραστάσεων θα είναι η Σελήνη στη ζωή των Αρχαίων και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Παρθενώνα, από τις 21:00 έως τις 24:00. Το πρόγραμμα για την ημέρα της Αυγουστιάτικης πανσελήνου θα δίδεται από το γραφείο πληροφοριών του μουσείου και από την ιστοσελίδα του μουσείου ακρόπολης.
 • Γιορτές και διατροφή
  Ο κόσμος ανησυχεί συχνά για το τι τρώει μεταξύ χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς ενώ θα έπρεπε να ανησυχεί για το τι τρώει μεταξύ πρωτοχρονιάς και χριστουγέννων. Στις γιορτές είναι έθιμο να τρώμε τα παραδοσιακά γλυκά όπως τα μελομακαρονα, οι κουραμπιεδες οι δίπλες, και φυσικά η βασιλοπιτα.