Βασιλόπιτα 2012

Η βασιλοπιτα είθισται να τρώγεται την πρωτοχρονιά. Πολλές συνταγές υπάρχουν για βασιλόπιτα, είτε γλυκές, είτε αλμυρές. Μία καταπληκτική και νόστιμη συνταγή για βασιλόπιτα δίνεται παρακάτω:

Τα υλικά της βασιλόπιτας:
Ένα κιλό αλεύρι.
Ένα φλιτζάνι βούτυρο.
Ένα κουπάκι γιαούρτι. (Μπορείτε να βάλετε περισσότερο γιαούρτι και λιγότερο βούτυρο σε συνολικό άθροισμα δύο κούπες).
Δέκα αβγά.
Δύο φλιτζάνια τσαγιού χυμό από πορτοκάλια.
Το ξύσμα από δύο πορτοκάλια.
Ένα φλιτζάνι του καφέ κονιάκ.
Δύο βανίλιες.
Δύο φακελάκια μπέικιν πάουντερ.
Τρεις κουβερτούρες.
Τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Η συνταγή της βασιλόπιτας:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, το γιαούρτι και με το μίξερ μας, χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά και χτυπάμε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει άσπρο και ομοιογενές. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά μας και εξακολουθούμε να χτυπάμε το μείγμα μας. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και τα μπέικιν πάουντερ. Στο μπολ που χτυπούσαμε με το μίξερ μας ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι/ βανίλιες/ μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ. Χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ μας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε σχολαστικά το ταψί μας και ρίχνουμε το παραπάνω μείγμα μας. Ρίχνουμε και το φλουρί μας. Σε έναν προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, ψήνουμε τη βασιλόπιτα για μια ώρα περίπου.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τις κουβερτούρες μας και προσθέτουμε τρεις κουταλιές ελαιόλαδο. Βγάζουμε τη βασιλόπιτα, την ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλάσο μας. Για να γράψουμε το "2012" πάνω στη βασιλόπιτα απλά κάνουμε μαρέγκα με δύο ασπράδια αβγού και χτυπάμε και 150 γραμμάρια άχνη ώστε να γίνει και το "2012" νόστιμο εξίσου. Η βασιλόπιτα μας είναι έτοιμη. Αν δεν θέλετε να την κάνετε με σοκολάτα, απλά πασπαλίστε την με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία και ευτυχισμένο το 2012.

tags: spitikh vasilopita, syntages, vasilopita, xristoygenniatika glyka, βασιλόπιτα, βασιλόπιτα 2012, γιορτες, γιορτινό τραπέζι, διατροφή και υγεία, νέα χρονιά, πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, συνταγές, συνταγή βασιλόπιτας, χριστούγεννα, χριστουγεννιάτικα γλυκά

Σχετικά άρθρα

  • Συνταγή για κουραμπιέδες
    Οι κουραμπιέδες μαζί με τα μελομακαρονα, τα μπισκότα, τις δίπλες και τη βασιλόπιτα έχουν την τιμητική τους τα Χριστούγεννα. Μία εύκολη, νόστιμη και απλή συνταγή για τους κουραμπιέδες μας είναι η παρακάτω: Υλικά για τους κουραμπιέδες: Δύο βούτυρα Ένα φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη Έξι φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • Γιορτές και διατροφή
    Ο κόσμος ανησυχεί συχνά για το τι τρώει μεταξύ χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς ενώ θα έπρεπε να ανησυχεί για το τι τρώει μεταξύ πρωτοχρονιάς και χριστουγέννων. Στις γιορτές είναι έθιμο να τρώμε τα παραδοσιακά γλυκά όπως τα μελομακαρονα, οι κουραμπιεδες οι δίπλες, και φυσικά η βασιλοπιτα.
  • Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα
    Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι νόστιμα και ιδιαίτερα σε γεύση και σε μυρωδιές. Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι μία ιδέα για μία πιο "υγιεινή" επιλογή γλυκών και μπορείτε να τα φτιάξετε σε διάφορα σχέδια: Νιφάδες, χριστουγεννιάτικα δέντρα κτλ. Τα υλικά για τη ζύμη: 1/3 του φλιτζανιού φιστίκια. 2 και 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι. Ένα φλιτζάνι βούτυρο. Μισό φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη. Δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο. Ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Τα υλικά για τη γέμιση των χριστουγεννιάτικων μπισκότων: Μισό φλιτζάνι φυστικοβούτυρο.
  • Συνταγή για παστίτσιο
    Το παστίτσιο είναι ένα παραδοσιακό και χορταστικό φαγητό. Είναι μύθος ότι είναι δύσκολο στο μαγείρεμα απλά έχει λίγα περισσότερα πιάτα για πλύσιμο. Μία συνταγή για σπιτικό, παραδοσιακό παστίτσιο είναι η παρακάτω: Τα υλικά για το παστίτσιο: Για τον κιμά μας: Μισό κιλό κιμά από μοσχάρι Ένα μέτριο κρεμμύδι Σάλτσα ντομάτας (Ένα ποτήρι) Ένα δαφνόφυλλο Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα Αλάτι, ελαιόλαδο, ρίγανη Για την μπεσαμέλ: Έξι ποτήρια φρέσκο γάλα ή 3 ποτήρια εβαπορέ και τρία ποτήρια νερό Μία κουταλιά της σούπας αλάτι Ένα ποτήρι αλεύρι Μισό ποτήρι κορν φλάουερ.
  • Συνταγή για βραστό με μοσχάρι
    Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και στο κρύο ο οργανισμός μας θέλει σούπες. Μία σπιτική, νόστιμη, υγιεινή συνταγή για σούπα βραστό με μοσχάρι και λαχανικά δίνεται παρακάτω: Υλικά για το βραστό μας: Μισό κιλό άπαχο μοσχάρι κομμένο σε κομματάκια Τέσσερις μέτριες πατάτες Τρία μέτρια καρότα Μισό ματσάκι σέλινο Ένα μεγάλο κρεμμύδι Ένα δαφνόφυλλο Μία σκελίδα σκόρδο Ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο, λεμόνι. Η συνταγή για το υγιεινό, νόστιμο βραστό:
  • Συνταγή για μελομακάρονα
    Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το σπίτι μας πρέπει να μυρίσει όμορφα με τα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι δίπλες είναι τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα γλυκά. Τα υλικά για τα νόστιμα μελομακάρονα είναι η εξής: Υλικά για τα μελομακάρονα: Οχτώ φλιτζάνια του καφέ αλεύρι Τέσσερα φλιτζάνια καλαμποκέλαιο Μισό φλιτζάνι χυμό από πορτοκάλι Ένα φλιτζάνι ζάχαρη άχνη Ένα φλιτζάνι κονιάκ Μία κουταλιά του γλυκού σόδα Ξύσμα από ένα πορτοκάλι Δύο κουταλιές του γλυκού αμμωνία Δύο κουταλιές του γλυκού κανέλα Δύο κουταλιές γαρύφαλλο Ένα φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • Επιλογή τροφίμων τα Χριστούγεννα
    Κάποιες συμβουλές για τους καταναλωτές ώστε να επιλέξουν τα σωστά τρόφιμα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι οι εξής: Οι καταναλωτές να επιλέξουν και να αγοράσουν τα τρόφιμα από ελεγχόμενα σημεία της αγοράς ώστε να είναι δεδομένη η υγεία τους. Τα μη ελεγχόμενα τρόφιμα είναι "επικίνδυνα" για την υγεία.
  • Σαλάτα με φασόλια και φέτα
    Τα φασόλια είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία μας. Αν δεν σας αρέσει η χειμωνιάτικη φασολάδα, μπορείτε να κάνετε μία σαλάτα με φασόλια και φέτα. Τα υλικά για τη σαλάτα με τα φασόλια είναι τα εξής: Ενάμιση φλιτζάνια φασόλια Λίγα φύλα μαϊντανό (1/4 της κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή και δυόσμο) Ένα κρεμμύδι (Κομμένο σε ροδέλες) Μισό φλιτζάνι φέτα σε κυβάκια Πέντε κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι Μία κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού Πιπέρι, αλάτι Εκτέλεση της συνταγής για τη σαλάτα από φασόλια: