Γιουβαρλάκια αυγολέμονο συνταγή

Οι σούπες είναι μία καλή ιδέα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Τα γιουβαρλάκια αβγολέμονο είναι νόστιμα και εύκολα στο μαγείρεμα.
Τα υλικά για τα σπιτικά γιουβαρλάκια είναι τα εξής:
Μισό κιλό κιμά από μοσχάρι
Ένα μέτριο κρεμμύδι
1/4 του φλιτζανιού ρύζι
Μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, λίγο αλεύρι
Τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πέντε φλιτζάνια ζωμό κότας
1/4 του φλιτζανιού βούτυρο
Δύο αβγά
Μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Γιαούρτι (Προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ρύζι, το μαϊντανό, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας και πλάθουμε μικρά μπαλάκια σαν κεφτεδάκια. Αλευρώνουμε τα μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό της κότας και το βούτυρο και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις βράσει ο ζωμός ρίχνουμε τα μπαλάκια μας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα γιουβαρλάκια μας. Σε μισή ώρα θα μαλακώσουν.
Ταυτόχρονα χτυπάμε καλά τα αβγά σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό του λεμονιού μας. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το ζωμό, σιγά σιγά και χτυπάμε το μείγμα για να ενωθούν. Προσθέτουμε το αβγολέμονο μέσα στη σούπα μας και ανακινούμε ώστε να δέσει η σούπα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια μας ζεστά και αν θέλουμε προσθέτουμε μέσα δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι.

tags: γιουβαρλάκια, διατροφή και υγεία, διατροφικές συνήθειες, μαγειρευτά φαγητά, νόστιμες συνταγές, σούπα γιουβαρλάκια, σούπες, σπιτικά φαγητά, σπιτικές συνταγές, συνταγές, συνταγές για σούπες, συνταγή για γιουβαρλάκια, υγεία και διατροφή, υγιεινή διατροφή

Σχετικά άρθρα

  • Συνταγή για βραστό με μοσχάρι
    Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και στο κρύο ο οργανισμός μας θέλει σούπες. Μία σπιτική, νόστιμη, υγιεινή συνταγή για σούπα βραστό με μοσχάρι και λαχανικά δίνεται παρακάτω: Υλικά για το βραστό μας: Μισό κιλό άπαχο μοσχάρι κομμένο σε κομματάκια Τέσσερις μέτριες πατάτες Τρία μέτρια καρότα Μισό ματσάκι σέλινο Ένα μεγάλο κρεμμύδι Ένα δαφνόφυλλο Μία σκελίδα σκόρδο Ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο, λεμόνι. Η συνταγή για το υγιεινό, νόστιμο βραστό:
  • Αγριογούρουνο τηγανιά - Η απόλυτη συνταγή
    Το αγριογούρουνο είναι δύσκολο στο μαγείρεμα αλλά αν πετύχει και ειδικά αν μαλακώσει το κρέας, κατά το μαγείρεμα, είναι ο τέλειος μεζές. Τα υλικά για το αγριογούρουνο τηγανιά είναι τα εξής: Δύο κιλά αγριογούρουνο τηγανιά, κομμένο σε κομμάτια. Δύο μεγάλα κρεμμύδια. Τρία πράσα. Μισή κούπα ελαιόλαδο. Ένα ποτήρι κόκκινο μεστό κρασί. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Μία κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι. Η συνταγή για το αγριογούρουνο τηγανιά:
  • Τραχανάς με γαρίδες
    Ο τραχανάς με τις γαρίδες είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, που θα σας αρέσει και θα σας προσφέρει βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα υλικά για τη συνταγή: Ένα φλιτζάνι τραχανά ξινό Τρία φλιτζάνια γάλα (Κατά προτίμηση χαμηλό σε λιπαρά) Μία κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 500 γραμμάρια γαρίδες (Μεγάλες και καθαρισμένες) Ένα κρεμμύδι μεγάλο Μία κόκκινη πιπεριά κομμένη Μία σκελίδα σκόρδο Μία κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό Μία κουταλιά του γλυκού ρίγανη Μισό φλιτζάνι γάλα Αλάτι
  • Συνταγή για νόστιμη κοτόσουπα
    Οι σούπες είναι θρεπτικές, γεμάτες βιταμίνες και το κατάλληλο φαγητό του χειμώνα. Μία νόστιμη, σπιτική συνταγή για κοτόσουπα δίδεται παρακάτω: Ένα στήθος κοτόπουλου ή δύο (Ανάλογα πόσα άτομα θα φάνε) Μισό φλιτζάνι ρύζι Δύο μέτρια λεμόνια Δύο αβγά Πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο Ένα μέτριο κρεμμύδι Συνταγή για την σπιτική κοτόσουπα:
  • Ρολό με κιμά
    Μία νόστιμη και εντυπωσιακή συνταγή είναι το γεμιστό ρολό με κιμά. Η συνταγή αυτή είναι μία καλή ιδέα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Τα υλικά για το ρολό: Ένα κιλό κιμά από μοσχάρι Ένα αβγό Φρυγανιά, μιάμιση κούπα ή μπαγιάτικο ψωμί Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, ρίγανη Ένα κρεμμύδι Τρεις σκελίδες σκόρδο Δύο βραστά αβγά (Για τη γέμιση) Εκτέλεση της συνταγής: Περνάμε από το λεπτό τρίφτη το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Συνταγή για ρεβίθια
    Τα ρεβίθια είναι όσπρια και μάλιστα ιδιαίτερα νόστιμα. Μία απλή συνταγή για ρεβίθια δίνεται παρακάτω. Τα υλικά για τα ρεβίθια: Ένα κιλό ρεβίθια. Ένα μεγάλο κρεμμύδι. Μισή κούπα ελαιόλαδο ή και περισσότερο. Αλάτι, ρίγανη, πιπέρι. Ένα δαφνόφυλλο. Μία σκελίδα σκόρδου. Λεμόνι. Η συνταγή για τα ρεβίθια:
  • Συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά
    Ένα εντυπωσιακό και άκρως νόστιμο φαγητό είναι το φιλέτο κοτόπουλου με λαχανικά. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ή πατατοσαλάτα ή και με μία σαλάτα. Τα υλικά για το φιλέτο κοτόπουλου είναι τα εξής: Τέσσερα φιλέτα από κοτόπουλο Έναν κύβο λαχανικών Μισή κονσέρβα από καλαμπόκι Μισή κόκκινη πιπεριά, μισή πορτοκαλί πιπεριά, μισή κίτρινη πιπεριά Ένα κρεμμύδι Μισή κονσέρβα μανιτάρια Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο Μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα Κόκκινη σάλτσα Η συνταγή για το φιλέτο από κοτόπουλο:
  • Συνταγή για τηγανιά με καστανό ρύζι
    Η τηγανιά με ρύζι είναι ένα φαγητό ότι πρέπει για τον χειμώνα. Η εκτέλεση είναι απλή και το αποτέλεσμα πολύ νόστιμο. Υλικά για την τηγανιά: Μισό κιλό τηγανιά Ένα μεγάλο κρεμμύδι Ένα μέτριο κρεμμύδι Μία σκελίδα σκόρδο Ένα δαφνόφυλλο Ένα μέτριο λεμόνι Μισό ποτήρι, ξηρό, κόκκινο κρασί Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο Μιάμιση κούπα ρύζι καστανό Η συνταγή για την χοιρινή τηγανιά με καστανό ρύζι: