Η απόλυτη συνταγή για μακαρόνια με κιμά

Ο κιμάς είναι μία ιδέα για πολλά σπιτικά φαγητά, μακαρόνια με κιμά, κεφτεδάκια, μπιφτέκια, κανελόνια με κιμά, παστίτσιο, γεμιστά κτλ. Υπάρχουν πολλές συνταγές για κιμά. Μία υπέροχη συνταγή για μακαρόνια με κιμά (Η ίδια συνταγή για κιμά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα κανελόνια)είναι η εξής:

Υλικά για τον κιμά:
Μισό κιλό κιμά από μοσχάρι όσο πιο άπαχο
Ένα μέτριο κρεμμύδι
Κόκκινη σάλτσα
Ρίγανη, πιπέρι, αλάτι
Μία σκελίδα σκόρδο
Ένα δαφνόφυλλο
Μία πρέσα ζάχαρη
1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μισό ποτήρι κρασί
Μισή κόκκινη πιπεριά
Ελαιόλαδο
Ένα πακέτο μακαρόνια νούμερο δέκα

Εκτέλεση της συνταγής για τα μακαρόνια με τον κιμά:
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο και με το ψιλοκομμένο μας κρεμμύδι τον κιμά. Σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτουμε το κρασί μας και αναμένουμε έως ότου να απορροφηθεί από τον κιμά μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κόκκινη σάλτσα μας, περίπου μισό ποτήρι χυμό από κόκκινη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά μας και την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο μας και το προσθέτουμε. Επίσης προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, το δαφνόφυλλο, μία κουταλιά της σούπας αλάτι, μία κουταλιά της σούπας ρίγανη, λίγο πιπέρι και την κανέλα μας. Τέλος, προσθέτουμε την πρέσα ζάχαρης και πέντε κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αφήνουμε τον κιμά μας να βράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό, προσθέτουμε τα μακαρόνια μας και τα βράζουμε για δέκα λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε με ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και γιατί όχι και με λίγο κίτρινο ημίσκληρο τυρί.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

tags: γκουρμέ κουζίνα, δείπνο, εύκολες συνταγές, κανελόνια με κιμά, κιμάς, μακαρόνια με κιμά, μπιφτέκια, νόστιμες συνταγές, σπιτικές συνταγές, σπιτικός κιμάς, συνταγές, συνταγές για δείπνο, συνταγές για οικογένεια, συνταγή για κιμά, τροφές

Σχετικά άρθρα

  • Συνταγή για παστίτσιο
    Το παστίτσιο είναι ένα παραδοσιακό και χορταστικό φαγητό. Είναι μύθος ότι είναι δύσκολο στο μαγείρεμα απλά έχει λίγα περισσότερα πιάτα για πλύσιμο. Μία συνταγή για σπιτικό, παραδοσιακό παστίτσιο είναι η παρακάτω: Τα υλικά για το παστίτσιο: Για τον κιμά μας: Μισό κιλό κιμά από μοσχάρι Ένα μέτριο κρεμμύδι Σάλτσα ντομάτας (Ένα ποτήρι) Ένα δαφνόφυλλο Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα Αλάτι, ελαιόλαδο, ρίγανη Για την μπεσαμέλ: Έξι ποτήρια φρέσκο γάλα ή 3 ποτήρια εβαπορέ και τρία ποτήρια νερό Μία κουταλιά της σούπας αλάτι Ένα ποτήρι αλεύρι Μισό ποτήρι κορν φλάουερ.
  • Συνταγή για βραστό με μοσχάρι
    Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και στο κρύο ο οργανισμός μας θέλει σούπες. Μία σπιτική, νόστιμη, υγιεινή συνταγή για σούπα βραστό με μοσχάρι και λαχανικά δίνεται παρακάτω: Υλικά για το βραστό μας: Μισό κιλό άπαχο μοσχάρι κομμένο σε κομματάκια Τέσσερις μέτριες πατάτες Τρία μέτρια καρότα Μισό ματσάκι σέλινο Ένα μεγάλο κρεμμύδι Ένα δαφνόφυλλο Μία σκελίδα σκόρδο Ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο, λεμόνι. Η συνταγή για το υγιεινό, νόστιμο βραστό:
  • Σαλάτα με φασόλια και φέτα
    Τα φασόλια είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία μας. Αν δεν σας αρέσει η χειμωνιάτικη φασολάδα, μπορείτε να κάνετε μία σαλάτα με φασόλια και φέτα. Τα υλικά για τη σαλάτα με τα φασόλια είναι τα εξής: Ενάμιση φλιτζάνια φασόλια Λίγα φύλα μαϊντανό (1/4 της κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή και δυόσμο) Ένα κρεμμύδι (Κομμένο σε ροδέλες) Μισό φλιτζάνι φέτα σε κυβάκια Πέντε κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι Μία κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού Πιπέρι, αλάτι Εκτέλεση της συνταγής για τη σαλάτα από φασόλια:
  • Μανιτάρια πορτομπέλο με με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί
    Ένα νόστιμο ορεκτικό είναι τα μανιτάρια πορτομπέλο με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί. Τα υλικά για τα γεμιστά μανιτάρια είναι τα εξής: Έξι μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο Ένα κιλό σπανάκι Τρία φρέσκα κρεμμύδια Μαϊντανό ψιλοκομμένο (Μία κουταλιά της σούπας) Έξι λεπτές φέτες κατσικίσιο τυρί Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Η συνταγή για τα γεμιστά μανιτάρια:
  • Η απόλυτη συνταγή για κανελόνια με κιμά
    Τα κανελόνια με κιμά είναι μία συνταγή νόστιμη και οπτικά υπέροχη. Εντυπωσιάζει τους καλεσμένους μας και είναι πολύ νόστιμη. Η συνταγή για τα κανελόνια με κιμά, δίνεται παρακάτω: Τα υλικά για τα κανελόνια: *Για τον κιμά: Μισό κιλό κιμά από μοσχάρι, άπαχο κιμά Ένα μεγάλο κρεμμύδι Ένα δαφνόφυλλο 1/3 του κουταλιού του γλυκού κανέλα 1/3 της πιπεριάς κόκκινη, 1/3 της πιπεριάς πορτοκαλί, 1/3 της πιπεριάς κίτρινη Μία σκελίδα σκόρδο Μισό ποτήρι κρασί κόκκινο μεστό Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο Μία πρέσα ζάχαρη Μισό ποτήρι κόκκινη σάλτσα.
  • Βασική ζύμη για κουλουράκια
    Τα κουλουράκια είναι νόστιμα, εύκολα ως συνταγή και φυσικά ένα Χριστουγεννιάτικο γλυκό. Μία εύκολη συνταγή για τη βασική ζύμη, για τα κουλουράκια σας δίνεται παρακάτω: Υλικά για τη βασική ζύμη: Μισό φλιτζάνι βούτυρο. Ενάμιση φλιτζάνι ζάχαρη άχνη. Δύο αβγά. Μία κουταλιά βανίλια. 1/4 κουταλάκι αλεύρι. Δυόμιση φλιτζάνια αλεύρι. Εκτέλεση της συνταγής:
  • Πένες στο φούρνο με τέσσερα τυριά
    Τα ζυμαρικά είναι νόστιμα, εύκολα στο μαγείρεμα και πλούσια σε υδατάνθρακες. Πολλές φορές λίγο άδικα συνδυάσαμε τα μακαρόνια με την πρόσληψη θερμίδων. Αυτό είναι λάθος μιας και εξαρτάται από τον τρόπο που τα μαγειρεύουμε. Μία συνταγή για πένες με τέσσερα τυριά είναι η εξής: Υλικά για τις νόστιμες πένες με τα τυριά: Ένα πακέτο πένες (400 γραμμάρια πένες) Εκατό γραμμάρια μπέικον (Ή γαλοπούλα καπνιστή) Διακόσια γραμμάρια από τέσσερα τυριά (Όποια τυριά σας αρέσουν) Πέντε φλιτζάνια φρέσκο γάλα Μισό φλιτζάνι αλεύρι Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Τέσσερις κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Καλοκαιρινό μοσχαράκι με χυλοπίτες
    Το κόκκινο κρέας είναι απαραίτητο στη διατροφή μας, ειδικά, όταν κάποιος έχει σιδηροπενία. Φυσικά παν μέτρον άριστον. Το καλοκαίρι το κρέας πέφτει λιγάκι βαρύ. Πάραυτα υπάρχει και η καλοκαιρινή "έκδοση" για μοσχαράκι κοκκινιστό, αυτό συνεπάγεται, μαγείρεμα με λιγότερα μπαχαρικά. Τα υλικά για το μοσχαράκι με χυλοπίτες είναι τα εξής: Ένα κιλό μοσχαράκι (Κατά προτίμηση ποντίκι) Μισό κιλό χυλοπίτες (Κατά προτίμηση σπιτικές Μακεδονικές ή Πελοποννήσιες. Δύο μεγάλα κρεμμύδια. Πέντε ώριμες ντομάτες (Μπορείτε και με πελτέ ντομάτας αλλά το καλοκαίρι υπάρχουν σε πληθώρα οι ντομάτες).