Πασχαλινά κουλουράκια

Το Πάσχα έρχεται σιγά σιγά και τα πασχαλινά κουλουράκια επιβάλλονται ώστε να μυρίσει το σπίτι μας και να χαρούν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι. Μία σπιτική, νόστιμη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια δίνεται παρακάτω.

Τα υλικά για τα πασχαλινά κουλουράκια:
Μία κούπα αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου.
Δύο κούπες ζάχαρη.
Τρεις βανίλιες.
Έξι κρόκους αβγών.
Ξύσμα από πορτοκάλι.
Μία κουταλιά της σούπας αμμωνία.
Μισή κούπα γάλα.
Λίγο αλάτι.
Ένα κιλό αλεύρι περίπου.
Δύο κρόκους αβγών για άλειμμα.

Η συνταγή για τα πασχαλινά κουλουράκια:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και χτυπάμε ταυτόχρονα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι μας. Συνεχίζουμε να χτυπάμε. Στο γάλα μας διαλύουμε την αμμωνία και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι μας σιγά σιγά και όσο πάρει. Η ζύμη πρέπει να μην κολλάει στα χέρια μας και να είναι ελαφρώς σκληρή. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε διάφορα σχήματα, κουλούρια κλασικά, μαργαρίτες, κουλούρια στριφογυριστά και τα απλώνουμε σε μία λαδόκολλα, που την βάζουμε σε ένα ταψί. Αλείφουμε τα κουλουράκια με ένα πινέλο και με τους κρόκους αβγών, τους οποίους έχουμε αραιώσει με λίγο νεράκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για μισή ώρα περίπου έως ότου τα πασχαλινά κουλουράκια μας να ροδίσουν. Τα πασχαλινά κουλούρια αν είναι επιτυχημένα πρέπει να είναι αφράτα και να φουσκώσουν.
Όταν ψηθούν μπορούμε να πασπαλίσουμε με χρωματιστή τρούφα ή με σουσάμι.
Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα.

tags: pasxa, syntages gia pasxa, syntagh gia pasxalina koyloyrakia, γλυκά, έθιμα του Πάσχα, πάσχα, πασχαλινά γλυκά, πασχαλινά εδέσματα, πασχαλινά κουλουράκια, πασχαλινά κουλούρια, πασχαλινά τσουρέκια, συνταγή για κουλουράκια, συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια

Σχετικά άρθρα

  • Δέκα ευρώ το κιλό το πασχαλινό αρνί
    Η πανελλήνια ομοσπονδία κρεοπωλών σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αποφάσισε η τιμή του πασχαλινού αρνιού να μην ξεπεράσει τα δέκα ευρώ το κιλό. Οι τιμές του πασχαλινού αρνιού φέτος θα διαμορφωθούν περίπου στο ένα ευρώ το κιλό χαμηλότερα από πέρυσι. Κατά συνέπεια το αρνί και το κατσίκι φέτος θα πωλούνται από 9,5 έως 11 ευρώ το κιλό.
  • Συνταγή για σπιτική μαγειρίτσα
    Μία συνταγή για μαγειρίτσα, πολύ νόστιμη, την οποία κάνουν στη μακεδονία δίνεται παρακάτω: Υλικά: Μία συκωταριά από αρνάκι Έντερα (Προαιρετικά) Ένα μαρούλι Μισό ματσάκι πράσινα κρεμμύδια Μισό ματσάκι άνηθο Μισό ματσάκι μαϊντανό Αλάτι, μαυροπίπερο Ένα φλυτζάνι λάδι Τρία με τέσσερα κουτάλια της σούπας ρύζι καρολίνα (Μπορείτε αντι για ρύζι να βάλετε φιδέ) Υλικά για το αβγολέμονο: Δύο αβγά Δύο λεμόνια Εκτέλεση: Πλένουμε τη συκωταριά και τα έντερα πολύ καλά. Μπορείτε να τα αφήσετε μέσα σε ξύδι ώστε να πλυθούν ακόμη πιο σωστά.
  • Συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια
    Τα τσουρέκια είναι νόστιμα και ειδικά τα πασχαλινά τσουρέκια είναι νόστιμα και αρκετά δύσκολο να πετύχουν. Τα υλικά για νόστιμα, σπιτικά πασχαλινά τσουρέκια είναι τα εξής: Για την μαγιά: 200 γραμμάρια φρέσκια μαγιά Μία κούπα χλιαρό νερό Αλεύρι. Για τα τσουρέκια μας: 2 και 1/2 κιλά αλεύρι, περίπου Οχτώ αβγά και δύο κρόκους αβγών Δύο κούπες γάλα Ένα κιλό ζάχαρη 500 γραμμάρια μαργαρίνη Μία κούπα σπορέλαιο Δύο κουταλάκια αλάτι Τρεις βανίλιες Χυμό από δύο πορτοκάλια και το ξύσμα τους Μαχλέπι (δέκα γραμμάρια) (έξι γραμμάρια κακουλέ). Η συνταγή για τα πασχαλινά τσουρέκια μας:
  • Βασική ζύμη για κουλουράκια
    Τα κουλουράκια είναι νόστιμα, εύκολα ως συνταγή και φυσικά ένα Χριστουγεννιάτικο γλυκό. Μία εύκολη συνταγή για τη βασική ζύμη, για τα κουλουράκια σας δίνεται παρακάτω: Υλικά για τη βασική ζύμη: Μισό φλιτζάνι βούτυρο. Ενάμιση φλιτζάνι ζάχαρη άχνη. Δύο αβγά. Μία κουταλιά βανίλια. 1/4 κουταλάκι αλεύρι. Δυόμιση φλιτζάνια αλεύρι. Εκτέλεση της συνταγής:
  • Γιορτές και διατροφή
    Ο κόσμος ανησυχεί συχνά για το τι τρώει μεταξύ χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς ενώ θα έπρεπε να ανησυχεί για το τι τρώει μεταξύ πρωτοχρονιάς και χριστουγέννων. Στις γιορτές είναι έθιμο να τρώμε τα παραδοσιακά γλυκά όπως τα μελομακαρονα, οι κουραμπιεδες οι δίπλες, και φυσικά η βασιλοπιτα.
  • Συνταγή για μους φράουλας
    Η Άνοιξη μπήκε για τα καλά και πλησιάζει και το καλοκαίρι. Τα φρούτα αυτή την εποχή είναι άφθονα, χρωματιστά και νόστιμα. Η μους φράουλας επιβάλλεται μιας και οι φράουλες είναι σε αφθονία αυτή την περίοδο. Μπορείτε να περιχύσετε την φρουτοσαλάτα της αρεσκείας σας με τη συγκεκριμένη, νόστιμη μους φράουλας. Τα υλικά για τη μους φράουλας: Δύο κούπες φράουλες όσο πιο ώριμες. Πέντε κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη. Ένα κιλό γιαούρτι. Τρεις κουταλιές ή και τέσσερις κουταλιές της σούπας χυμό φράουλας ή κάποιον άλλο γλυκό χυμό φρούτων. Η συνταγή της μους φράουλας:
  • Συνταγή για εύκολο κέικ
    Το κέικ είναι ένα νόστιμο γλυκό, εύκολο στην ετοιμασία και μία εύκολη λύση για ένα υγιεινό σνακ. Τα κέικ αρέσουν και στα παιδιά και στους μεγάλους και υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές. Μία εύκολη, σπιτική συνταγή για κέικ δίνεται παρακάτω. Το κέικ είναι εύκολο και πολύ νόστιμο. Τα υλικά για το κέικ: Ένα φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο. Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ. Δύο φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη. Τρία αβγά σε θερμοκρασία δωματίου. Ένα κουπάκι γιαούρτι. Τέσσερα φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι. Ένα φακελάκι κουβερτούρα σε σταγόνες (Με σοκολάτα υγείας ή και γάλακτος).
  • Ξεκίνησαν συσσίτια με σάντουιτς στα σχολεία της Αθήνας
    Σήμερα 9 Μαρτίου 2012 ξεκίνησε συσσίτιο με διανομή σάντουιτς, σε έντεκα σχολεία της Αθήνας. Τα σχολεία αυτά βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές. Στα σχολεία αυτά δόθηκαν σάντουιτς στους μαθητές, τα οποία διανεμήθηκαν από το ίδρυμα νεολαίας και δια βίου μάθησης. Η εταιρεία ανέλαβε να παράγει 1.146 σάντουιτς ημερησίως γι αυτούς τους μαθητές, όπου στα σχολεία τους δεν υπάρχουν καν κυλικεία. Το συγκεκριμένο συσσίτιο θα δίδεται στους μαθητές έως τις 15 Ιουνίου πλην των διακοπών του Πάσχα και των επίσημων αργιών.