Συμβουλές για την υγεία

Συμβουλές υγείας από εγκριτους διατροφολόγους:

Κατακράτηση υγρών: πώς να την αποφύγετε

Η κατακράτηση υγρών είναι ένα σύνηθες πρόβλημα, ειδικά για τις γυναίκες. Συχνά σχετίζεται με την κατάσταση ορμονών του οργανισμού, γι’ αυτό και πολλές γυναίκες παρατηρούν πρήξιμο και φουσκώματα λόγω κατακράτησης υγρών σε διάφορες φάσεις του κύκλου τους, ειδικά πριν την περίοδο και στην ωορρηξία.

Φυτοφαγία: πώς να αποτρέψετε τις διατροφικές ελλείψεις

Η φυτοφαγία αποτελεί μια στροφή στις διατροφικές συνήθειες που επιλέγουν ολοένα και περισσότερα άτομα στην εποχή μας. Υπάρχουν διάφορες μορφές φυτοφαγίας με πιο συνηθισμένες τους αυστηρούς φυτοφάγους (vegans) και τους φυτοφάγους που καταναλώνουν γαλακτοκομικά (γαλακτοφάγοι) ή γαλακτοκομικά και αυγά (γαλακτοωοφάγοι).

Διαβήτης: πώς να τον ρυθμίσετε

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στις 14 Νοέμβρη, αξίζει να αναφέρουμε ορισμένες διατροφικές συμβουλές για τη νέα αυτή μάστιγα που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας. Ένα μεγάλο θέμα είναι πως συχνά ο διαβήτης τύπου 2 παραμένει ασυμπτωματικός. Στην πραγματικότητα κάποιος μπορεί να έχει διαβήτη τύπου 2 για χρόνια και να μην το γνωρίζει.

Δυσκοιλιότητα: ένα πολύπλευρο πρόβλημα

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και σχετίζεται σημαντικά με τον καθιστικό τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματα δυσκοιλιότητας είναι:

Στρες και κόπωση: πώς να τα καταπολεμήσετε με τη διατροφή

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής προάγουν το έντονο στρες και την κόπωση. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν διατροφικά τρικ που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτών των δυσάρεστων συμπτωμάτων:

Υγιή μαλλιά: θρεπτικά στοιχεία με ιδιαίτερη σημασία

Τα δυνατά, λαμπερά μαλλιά δεν είναι μόνο σημάδι εξωτερικής περιποίησης, αλλά και σωστής διατροφής, η οποία εξασφαλίζει "εκ των έσω" δύναμη στην τρίχα. Ειδικά αυτή την εποχή, που μετά την ταλαιπωρία των μαλλιών

πηγή: laneshealth.gr

tags: βιταμίνες, βιταμίνες και υγεία, δίαιτα και υγεία, δίαιτες και διατροφή, διατροφή, υγεία

Σχετικά άρθρα

 • Νέο website της Lanes
  Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου website της μάρκας Lanes του Ομίλου Σαράντη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν γρήγορα και εύκολα όλη την απαραίτητη πληροφόρηση για τα προϊόντα της, αλλά και για όσα θα ήθελαν να γνωρίζουν σχετικά με την καλή υγεία, τη διατροφή και την ομορφιά πάντα με τη σφραγίδα ενός ειδικού. Η μάρκα Lanes, με μία πλήρη γκάμα προϊόντων, προσφέρει καθημερινά ολοκληρωμένη και αποτελεσματική φροντίδα. Λύσεις για την ενέργεια και τόνωση, το αδυνάτισμα, την πρόληψη και αντιμετώπιση του κρυολογήματος, τη γενικότερη καλή υγεία, την ομορφιά, την αντιμετώπιση του στρες και της αϋπνίας καθώς και την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.ogilvyone.gr/news/to-neo-website-tis-lanes
 • Βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής
  Οι πολυβιταμίνες χρησιμοποιούνται για την συμπλήρωση των απαραιτήτων συστατικών που χρειάζεται ο οργανισμός και δεν λαμβάνει από την καθημερινή διατροφή του, λόγω κάποιας δίαιτας, αρρώστειας κλπ.
 • Γλυκά και αλμυρά που επιτρέπονται στις δίαιτες
  Οι δίαιτες απασχολούν πολλούς ανθρώπους και συχνά πιστεύουμε πως σε μία δίαιτα δεν μπορούμε να τρώμε γλυκά, αλμυρά και ανθυγιεινά σνακ. Αυτό δεν ισχύει μιας και ισχύει η ρήση "Παν μέτρον άριστον". Είναι καλό σε μία δίαιτα, ο καθένας, να σημειώνει ποιες ανθυγιεινές ποσότητες κατανάλωσε και αν το έχει παρακάνει. Επίσης είναι καλό να αθλούμαστε ταυτόχρονα με μία δίαιτα.
 • Τα λάθη στις δίαιτες για την απώλεια βάρους
  Πόσες φορές μία δίαιτα δεν είναι αποδοτική και δεν καταφέρνουμε να χάσουμε κιλά; Υπάρχουν λάθη που κάνουμε όσον αφορά τις δίαιτες. Όλα είναι θέμα νοοτροπίας και σωστής, ισορροπημένης διατροφής. Καταρχήν θέτουμε μη ρεαλιστικούς στόχους. Θέλουμε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να χάσουμε πολλά κιλά και να γίνουμε σαν μοντέλα. Αυτό δεν γίνεται. Αν γίνει θα κρατήσει για λίγο μιας και οι σωστές δίαιτες, φαίνονται σε βάθος χρόνου. Είναι καλό να προσαρμόσουμε μία σωστή δίαιτα στην ιδιοσυγκρασία και στον σωματότυπο μας.
 • Καλές και κακές θερμίδες
  Πολλές φορές μπερδεύουμε πολλές έννοιες, ειδικά σε θέματα δίαιτας. Θερμίδες υπάρχουν σε όλες τις τροφές και μάλιστα μας "παρέχουν" και την ενέργεια ώστε να λειτουργούμε. Υπάρχουν οι αρνητικές θερμίδες: Κάποιες τροφές περνούν πιο δύσκολα από την πεπτική διαδικασία και έτσι το σώμα μας "καίει" περισσότερες θερμίδες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα αρνητικό αποτέλεσμα στις θερμίδες που λάβαμε. Κατά συνέπεια όταν καταναλώνουμε πολλές τροφές με αρνητικές θερμίδες, πιο εύκολα, μπορούμε να χάσουμε κιλά. Τα τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.
 • Οι βασικές βιταμίνες
  Ως γνωστόν οι βιταμίνες είναι ευεργετικές για τον οργανισμό μας και είναι καλό να τις λαμβάνουμε από τις τροφές που καταναλώνουμε. Οι βασικές βιταμίνες είναι οι εξής: Η βιταμίνη Α: Είναι μία βιταμίνη που κάνει καλό στο δέρμα μας και στην όραση μας. Βρίσκεται στα ψάρια και στο μουρουνέλαιο. Η βιταμίνη Β: Ενισχύει τα μαλλιά, τα νύχια, το δέρμα και το νευρικό μας σύστημα. Επίσης κάνει καλό σε συνθήκες στρες ή στη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης. Η βιταμίνη C: Η βιταμίνη αυτή θωρακίζει τον οργανισμό μας και είναι βοηθητική στα κρυολογήματα και στα συμπτώματα της γρίπης.
 • Διατροφή και άγχος
  Το άγχος είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο και πολλοί άνθρωποι "υποφέρουν" από αυτό. Η διατροφή συσχετίζεται με τη διάθεση, την ευεξία και το άγχος. Μπορούμε να υιοθετήσουμε κάποιες σωστές διατροφικές συνήθειες ώστε να αντιμετωπίσουμε έμμεσα το άγχος. Δυστυχώς έχουμε συσχετίσει τις γλυκές και τις λιπαρές τροφές με την αντιμετώπιση του άγχους, κάτι που είναι λάθος και μας κάνει κακό. Αν το σκεφτεί κανείς είναι ένας φαύλος κύκλος, επιλέγουμε λιπαρές/ γλυκές τροφές όταν είμαστε αγχωμένοι κατά συνέπεια και δεν χαλαρώνουμε και μαθαίνουμε να τρώμε τις λάθος τροφές κοκ.
 • Τα διατροφικά λάθη που μας παχαίνουν
  Πολλοί είναι οι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν κιλά αλλά πέφτουν σε διατροφικά λάθη με αποτέλεσμα να παχαίνουν. Κάποια διατροφικά λάθη δίδονται παρακάτω: Τις περισσότερες φορές δεν ξεχωρίζουμε τα καλά από τα κακά λιπαρά. Είναι καλό σε μία δίαιτα να αποφεύγουμε τα κακά λιπαρά, δηλαδή τα κορεσμένα λιπαρά και τα τρανς λιπαρά. Υπάρχουν όμως και τα καλά λιπαρά δηλαδή τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα λιπαρά.