Συνταγή για βραστό με μοσχάρι

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και στο κρύο ο οργανισμός μας θέλει σούπες. Μία σπιτική, νόστιμη, υγιεινή συνταγή για σούπα βραστό με μοσχάρι και λαχανικά δίνεται παρακάτω:
Υλικά για το βραστό μας:
Μισό κιλό άπαχο μοσχάρι κομμένο σε κομματάκια
Τέσσερις μέτριες πατάτες
Τρία μέτρια καρότα
Μισό ματσάκι σέλινο
Ένα μεγάλο κρεμμύδι
Ένα δαφνόφυλλο
Μία σκελίδα σκόρδο
Ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο, λεμόνι.

Η συνταγή για το υγιεινό, νόστιμο βραστό:
Πλένουμε το μοσχάρι μας καλά και το σοτάρουμε καλά σε μία βαθιά κατσαρόλα, με ελαιόλαδο και με το ψιλοκομμένο μας κρεμμύδι έως ότου να αλλάξει χρώμα. Κόβουμε τις πατάτες μας σε ροδέλες καθώς και το σκόρδο μας σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα καρότα μας και το σέλινο. Φυσικά έχουμε πλύνει πρωτίστως όλα τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε για μία με δύο ώρες έως ότου να μαλακώσει και να βράσει το μοσχάρι μας. Φυσικά ξαφρίζουμε το μοσχάρι μας καλά! Στη μία ώρα και ενώ βράζει το μοσχάρι μας ρίχνουμε τις πατάτες μας, τα καρότα, το σκόρδο, το σέλινο και το δαφνόφυλλο. Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας κοφτή ρίγανη, λίγο πιπέρι, μία γεμάτη κουταλιά της σούπας αλάτι. Στο τέλος και ενώ έχει βράσει και το μοσχάρι μας και τα λαχανικά μας, προσθέτουμε τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Το βραστό μας είναι έτοιμο. Μπορούμε να ρίξουμε και το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι ενώ βράζουν τα υλικά μας, ειδάλλως, το προσθέτουμε στο σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

tags: βραστό, γρίπη και σούπες, διατροφή και υγεία, διατροφικές συνήθειες, κρεατόσουπα, μεσογειακή διατροφή, νόστιμες συνταγές, σούπα βραστό, σούπες, σούπες και κρύωμα, σούπες και χειμώνας, σπιτικές συνταγές, συνταγές, συνταγές για σούπες, υγιεινή διατροφή

Σχετικά άρθρα

  • Συνταγή για νόστιμη κοτόσουπα
    Οι σούπες είναι θρεπτικές, γεμάτες βιταμίνες και το κατάλληλο φαγητό του χειμώνα. Μία νόστιμη, σπιτική συνταγή για κοτόσουπα δίδεται παρακάτω: Ένα στήθος κοτόπουλου ή δύο (Ανάλογα πόσα άτομα θα φάνε) Μισό φλιτζάνι ρύζι Δύο μέτρια λεμόνια Δύο αβγά Πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο Ένα μέτριο κρεμμύδι Συνταγή για την σπιτική κοτόσουπα:
  • Γιουβαρλάκια αυγολέμονο συνταγή
    Οι σούπες είναι μία καλή ιδέα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Τα γιουβαρλάκια αβγολέμονο είναι νόστιμα και εύκολα στο μαγείρεμα. Τα υλικά για τα σπιτικά γιουβαρλάκια είναι τα εξής: Μισό κιλό κιμά από μοσχάρι Ένα μέτριο κρεμμύδι 1/4 του φλιτζανιού ρύζι Μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, λίγο αλεύρι Τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Πέντε φλιτζάνια ζωμό κότας 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο Δύο αβγά Μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού Γιαούρτι (Προαιρετικά) Εκτέλεση της συνταγής:
  • Η απόλυτη συνταγή για κανελόνια με κιμά
    Τα κανελόνια με κιμά είναι μία συνταγή νόστιμη και οπτικά υπέροχη. Εντυπωσιάζει τους καλεσμένους μας και είναι πολύ νόστιμη. Η συνταγή για τα κανελόνια με κιμά, δίνεται παρακάτω: Τα υλικά για τα κανελόνια: *Για τον κιμά: Μισό κιλό κιμά από μοσχάρι, άπαχο κιμά Ένα μεγάλο κρεμμύδι Ένα δαφνόφυλλο 1/3 του κουταλιού του γλυκού κανέλα 1/3 της πιπεριάς κόκκινη, 1/3 της πιπεριάς πορτοκαλί, 1/3 της πιπεριάς κίτρινη Μία σκελίδα σκόρδο Μισό ποτήρι κρασί κόκκινο μεστό Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο Μία πρέσα ζάχαρη Μισό ποτήρι κόκκινη σάλτσα.
  • Τραχανάς με γαρίδες
    Ο τραχανάς με τις γαρίδες είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, που θα σας αρέσει και θα σας προσφέρει βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα υλικά για τη συνταγή: Ένα φλιτζάνι τραχανά ξινό Τρία φλιτζάνια γάλα (Κατά προτίμηση χαμηλό σε λιπαρά) Μία κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 500 γραμμάρια γαρίδες (Μεγάλες και καθαρισμένες) Ένα κρεμμύδι μεγάλο Μία κόκκινη πιπεριά κομμένη Μία σκελίδα σκόρδο Μία κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό Μία κουταλιά του γλυκού ρίγανη Μισό φλιτζάνι γάλα Αλάτι
  • Επιλογή τροφίμων τα Χριστούγεννα
    Κάποιες συμβουλές για τους καταναλωτές ώστε να επιλέξουν τα σωστά τρόφιμα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι οι εξής: Οι καταναλωτές να επιλέξουν και να αγοράσουν τα τρόφιμα από ελεγχόμενα σημεία της αγοράς ώστε να είναι δεδομένη η υγεία τους. Τα μη ελεγχόμενα τρόφιμα είναι "επικίνδυνα" για την υγεία.
  • Αγριογούρουνο τηγανιά - Η απόλυτη συνταγή
    Το αγριογούρουνο είναι δύσκολο στο μαγείρεμα αλλά αν πετύχει και ειδικά αν μαλακώσει το κρέας, κατά το μαγείρεμα, είναι ο τέλειος μεζές. Τα υλικά για το αγριογούρουνο τηγανιά είναι τα εξής: Δύο κιλά αγριογούρουνο τηγανιά, κομμένο σε κομμάτια. Δύο μεγάλα κρεμμύδια. Τρία πράσα. Μισή κούπα ελαιόλαδο. Ένα ποτήρι κόκκινο μεστό κρασί. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Μία κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι. Η συνταγή για το αγριογούρουνο τηγανιά:
  • Συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά
    Ένα εντυπωσιακό και άκρως νόστιμο φαγητό είναι το φιλέτο κοτόπουλου με λαχανικά. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ή πατατοσαλάτα ή και με μία σαλάτα. Τα υλικά για το φιλέτο κοτόπουλου είναι τα εξής: Τέσσερα φιλέτα από κοτόπουλο Έναν κύβο λαχανικών Μισή κονσέρβα από καλαμπόκι Μισή κόκκινη πιπεριά, μισή πορτοκαλί πιπεριά, μισή κίτρινη πιπεριά Ένα κρεμμύδι Μισή κονσέρβα μανιτάρια Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο Μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα Κόκκινη σάλτσα Η συνταγή για το φιλέτο από κοτόπουλο:
  • Συνταγή για φασολάκια
    Τα φασολάκια είναι ένα από τα νόστιμα και ελαφριά φαγητά. Μπορεί να μην μπορούμε να βρούμε φρέσκα φασολάκια, το χειμώνα αλλά υπάρχουν και τα κατεψυγμένα. Η συνταγή για νόστιμα, σπιτικά φασολάκια, δίνεται παρακάτω: Τα υλικά μας για τα φασολάκια: Μισό κιλό φασολάκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα. Ένα μεγάλο κρεμμύδι. Δύο σκελίδες σκόρδο. Μία μεγάλη, ώριμη ντομάτα. Μισό ποτήρι πελτέ ντομάτας. Δύο μέτριες πατάτες. Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο. Ένα κύβο λαχανικών (Προαιρετικά). Μία πρέσα ζάχαρη. Η συνταγή: