Συνταγή για νόστιμη κοτόσουπα

Οι σούπες είναι θρεπτικές, γεμάτες βιταμίνες και το κατάλληλο φαγητό του χειμώνα. Μία νόστιμη, σπιτική συνταγή για κοτόσουπα δίδεται παρακάτω:
Ένα στήθος κοτόπουλου ή δύο (Ανάλογα πόσα άτομα θα φάνε)
Μισό φλιτζάνι ρύζι
Δύο μέτρια λεμόνια
Δύο αβγά
Πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο
Ένα μέτριο κρεμμύδι

Συνταγή για την σπιτική κοτόσουπα:
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για μία περίπου ώρα σε αλατισμένο νερό. Καθαρίζουμε το νερό, ξαφρίζουμε το κοτόπουλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι μας, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε το ρύζι μας καθώς και τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Το ρύζι χρειάζεται ένα τέταρτο να βράσει. Κλείνουμε την κοτόσουπα και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Χτυπάμε καλά τα αβγά μας, πρώτα τα ασπράδια και έπειτα τους κρόκους μας. Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών ανακατεύοντας. Στη συνέχεια παίρνουμε σιγά σιγά ζουμί από την κοτόσουπα και ρίχνουμε στο αβγολέμονο, ανακατεύοντας γρήγορα ώστε να μην κόψει. Αφού το κάνουμε αυτό, βγάζουμε την κοτόσουπα από το μάτι και προσθέτουμε το αβγολέμονο με το ζουμί. Ανακατεύουμε την κοτόσουπα μας και είναι έτοιμη. Προσθέτουμε πιπέρι για τη γεύση.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

tags: διατροφή και ευεξία, διατροφή και υγεία, διατροφικές συνήθειες, κοτόσουπα, μεσογειακή διατροφή, σούπες, σούπες και γρίπη, σούπες και κρύωμα, σούπες το χειμώνα, σπιτικές συνταγές, σπιτικό φαγητό, συνταγή για κοτόσουπα, υγιεινές σούπες, υγιεινή διατροφή

Σχετικά άρθρα

  • Συνταγή για βραστό με μοσχάρι
    Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και στο κρύο ο οργανισμός μας θέλει σούπες. Μία σπιτική, νόστιμη, υγιεινή συνταγή για σούπα βραστό με μοσχάρι και λαχανικά δίνεται παρακάτω: Υλικά για το βραστό μας: Μισό κιλό άπαχο μοσχάρι κομμένο σε κομματάκια Τέσσερις μέτριες πατάτες Τρία μέτρια καρότα Μισό ματσάκι σέλινο Ένα μεγάλο κρεμμύδι Ένα δαφνόφυλλο Μία σκελίδα σκόρδο Ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο, λεμόνι. Η συνταγή για το υγιεινό, νόστιμο βραστό:
  • Τραχανάς με γαρίδες
    Ο τραχανάς με τις γαρίδες είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, που θα σας αρέσει και θα σας προσφέρει βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα υλικά για τη συνταγή: Ένα φλιτζάνι τραχανά ξινό Τρία φλιτζάνια γάλα (Κατά προτίμηση χαμηλό σε λιπαρά) Μία κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 500 γραμμάρια γαρίδες (Μεγάλες και καθαρισμένες) Ένα κρεμμύδι μεγάλο Μία κόκκινη πιπεριά κομμένη Μία σκελίδα σκόρδο Μία κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό Μία κουταλιά του γλυκού ρίγανη Μισό φλιτζάνι γάλα Αλάτι
  • Διατροφή και άγχος
    Το άγχος είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο και πολλοί άνθρωποι "υποφέρουν" από αυτό. Η διατροφή συσχετίζεται με τη διάθεση, την ευεξία και το άγχος. Μπορούμε να υιοθετήσουμε κάποιες σωστές διατροφικές συνήθειες ώστε να αντιμετωπίσουμε έμμεσα το άγχος. Δυστυχώς έχουμε συσχετίσει τις γλυκές και τις λιπαρές τροφές με την αντιμετώπιση του άγχους, κάτι που είναι λάθος και μας κάνει κακό. Αν το σκεφτεί κανείς είναι ένας φαύλος κύκλος, επιλέγουμε λιπαρές/ γλυκές τροφές όταν είμαστε αγχωμένοι κατά συνέπεια και δεν χαλαρώνουμε και μαθαίνουμε να τρώμε τις λάθος τροφές κοκ.
  • Συνταγή για τηγανιά με καστανό ρύζι
    Η τηγανιά με ρύζι είναι ένα φαγητό ότι πρέπει για τον χειμώνα. Η εκτέλεση είναι απλή και το αποτέλεσμα πολύ νόστιμο. Υλικά για την τηγανιά: Μισό κιλό τηγανιά Ένα μεγάλο κρεμμύδι Ένα μέτριο κρεμμύδι Μία σκελίδα σκόρδο Ένα δαφνόφυλλο Ένα μέτριο λεμόνι Μισό ποτήρι, ξηρό, κόκκινο κρασί Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο Μιάμιση κούπα ρύζι καστανό Η συνταγή για την χοιρινή τηγανιά με καστανό ρύζι:
  • Η απόλυτη συνταγή για κανελόνια με κιμά
    Τα κανελόνια με κιμά είναι μία συνταγή νόστιμη και οπτικά υπέροχη. Εντυπωσιάζει τους καλεσμένους μας και είναι πολύ νόστιμη. Η συνταγή για τα κανελόνια με κιμά, δίνεται παρακάτω: Τα υλικά για τα κανελόνια: *Για τον κιμά: Μισό κιλό κιμά από μοσχάρι, άπαχο κιμά Ένα μεγάλο κρεμμύδι Ένα δαφνόφυλλο 1/3 του κουταλιού του γλυκού κανέλα 1/3 της πιπεριάς κόκκινη, 1/3 της πιπεριάς πορτοκαλί, 1/3 της πιπεριάς κίτρινη Μία σκελίδα σκόρδο Μισό ποτήρι κρασί κόκκινο μεστό Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο Μία πρέσα ζάχαρη Μισό ποτήρι κόκκινη σάλτσα.
  • Ποιες απαγορευμένες τροφές μας κάνουν καλό;
    Η υγεία μας συνδέεται με τη διατροφή και ισχύει αυτό που λέμε, "παν μέτρον άριστον". Παλιότερα κάποιες τροφές ήταν απαγορευμένες για μία καλή υγεία. Πάραυτα έρευνες δείχνουν πως αρκετές απαγορευμένες τροφές κάνουν καλό στην υγεία μας. Η μπίρα και το κρασί σε λογικές ποσότητες κάνουν καλό στην υγεία μας. Η μπίρα περιέχει βιταμίνες ενώ σε μικρές ποσότητες κάνει καλό και στην καρδιά. Το κρασί και πάλι σε μικρές ποσότητες είναι ευεργετικό για την καρδιά μας. Ειδικά το κόκκινο κρασί. Φυσικά τόσο το κρασί, όσο και η μπίρα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο ειδάλλως κάνουν κακό στην υγεία μας.
  • Επιλογή τροφίμων τα Χριστούγεννα
    Κάποιες συμβουλές για τους καταναλωτές ώστε να επιλέξουν τα σωστά τρόφιμα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι οι εξής: Οι καταναλωτές να επιλέξουν και να αγοράσουν τα τρόφιμα από ελεγχόμενα σημεία της αγοράς ώστε να είναι δεδομένη η υγεία τους. Τα μη ελεγχόμενα τρόφιμα είναι "επικίνδυνα" για την υγεία.
  • Αγριογούρουνο τηγανιά - Η απόλυτη συνταγή
    Το αγριογούρουνο είναι δύσκολο στο μαγείρεμα αλλά αν πετύχει και ειδικά αν μαλακώσει το κρέας, κατά το μαγείρεμα, είναι ο τέλειος μεζές. Τα υλικά για το αγριογούρουνο τηγανιά είναι τα εξής: Δύο κιλά αγριογούρουνο τηγανιά, κομμένο σε κομμάτια. Δύο μεγάλα κρεμμύδια. Τρία πράσα. Μισή κούπα ελαιόλαδο. Ένα ποτήρι κόκκινο μεστό κρασί. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Μία κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι. Η συνταγή για το αγριογούρουνο τηγανιά: