Τραχανάς με γαρίδες

Ο τραχανάς με τις γαρίδες είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, που θα σας αρέσει και θα σας προσφέρει βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά.
Τα υλικά για τη συνταγή:
Ένα φλιτζάνι τραχανά ξινό
Τρία φλιτζάνια γάλα (Κατά προτίμηση χαμηλό σε λιπαρά)
Μία κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια γαρίδες (Μεγάλες και καθαρισμένες)
Ένα κρεμμύδι μεγάλο
Μία κόκκινη πιπεριά κομμένη
Μία σκελίδα σκόρδο
Μία κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό
Μία κουταλιά του γλυκού ρίγανη
Μισό φλιτζάνι γάλα
Αλάτι
Έναν κύβο από ζωμό κότας ή ένα φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου.

Εκτέλεση της συνταγής:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε δύο ποτήρια νερό και προσθέτουμε σταδιακά τον τραχανά μας. Προσθέτουμε τα τρία φλυτζάνια γάλα, λίγο αλάτι και μία κουταλιά του γλυκού βούτυρο και βράζουμε τον τραχανά μας για 40 περίπου λεπτά. Σε ένα τηγάνι βαθύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μας και σοτάρουμε το κρεμμύδι μας και το σκόρδο μας, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει μαζί με την ψιλοκομμένη πιπεριά μας και μαζί με τις γαρίδες. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι γάλα και τον ζωμό από κοτόπουλο και αφήνουμε το μείγμα να βράσει έως ότου να χυλώσει. Σερβίρουμε τις γαρίδες μαζί με τον τραχανά μας.
Καλή σας όρεξη.

tags: γαρίδες, διατροφή και ευεξία, διατροφή και ομορφιά, διατροφή και υγεία, διατροφικές συνήθειες, παραδοσιακές συνταγές, σούπες, σούπες με θαλασσινά, σπιτικές συνταγές, σπιτικό φαγητό, συνταγές, συνταγές με θαλασσινά, τραχανάς, τρόφιμα, υγεία και διατροφή

Σχετικά άρθρα

  • Συνταγή για τηγανιά με καστανό ρύζι
    Η τηγανιά με ρύζι είναι ένα φαγητό ότι πρέπει για τον χειμώνα. Η εκτέλεση είναι απλή και το αποτέλεσμα πολύ νόστιμο. Υλικά για την τηγανιά: Μισό κιλό τηγανιά Ένα μεγάλο κρεμμύδι Ένα μέτριο κρεμμύδι Μία σκελίδα σκόρδο Ένα δαφνόφυλλο Ένα μέτριο λεμόνι Μισό ποτήρι, ξηρό, κόκκινο κρασί Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο Μιάμιση κούπα ρύζι καστανό Η συνταγή για την χοιρινή τηγανιά με καστανό ρύζι:
  • Συνταγή για νόστιμη κοτόσουπα
    Οι σούπες είναι θρεπτικές, γεμάτες βιταμίνες και το κατάλληλο φαγητό του χειμώνα. Μία νόστιμη, σπιτική συνταγή για κοτόσουπα δίδεται παρακάτω: Ένα στήθος κοτόπουλου ή δύο (Ανάλογα πόσα άτομα θα φάνε) Μισό φλιτζάνι ρύζι Δύο μέτρια λεμόνια Δύο αβγά Πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο Ένα μέτριο κρεμμύδι Συνταγή για την σπιτική κοτόσουπα:
  • Αγριογούρουνο τηγανιά - Η απόλυτη συνταγή
    Το αγριογούρουνο είναι δύσκολο στο μαγείρεμα αλλά αν πετύχει και ειδικά αν μαλακώσει το κρέας, κατά το μαγείρεμα, είναι ο τέλειος μεζές. Τα υλικά για το αγριογούρουνο τηγανιά είναι τα εξής: Δύο κιλά αγριογούρουνο τηγανιά, κομμένο σε κομμάτια. Δύο μεγάλα κρεμμύδια. Τρία πράσα. Μισή κούπα ελαιόλαδο. Ένα ποτήρι κόκκινο μεστό κρασί. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Μία κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι. Η συνταγή για το αγριογούρουνο τηγανιά:
  • Συνταγή για βραστό με μοσχάρι
    Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και στο κρύο ο οργανισμός μας θέλει σούπες. Μία σπιτική, νόστιμη, υγιεινή συνταγή για σούπα βραστό με μοσχάρι και λαχανικά δίνεται παρακάτω: Υλικά για το βραστό μας: Μισό κιλό άπαχο μοσχάρι κομμένο σε κομματάκια Τέσσερις μέτριες πατάτες Τρία μέτρια καρότα Μισό ματσάκι σέλινο Ένα μεγάλο κρεμμύδι Ένα δαφνόφυλλο Μία σκελίδα σκόρδο Ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο, λεμόνι. Η συνταγή για το υγιεινό, νόστιμο βραστό:
  • Γιουβαρλάκια αυγολέμονο συνταγή
    Οι σούπες είναι μία καλή ιδέα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Τα γιουβαρλάκια αβγολέμονο είναι νόστιμα και εύκολα στο μαγείρεμα. Τα υλικά για τα σπιτικά γιουβαρλάκια είναι τα εξής: Μισό κιλό κιμά από μοσχάρι Ένα μέτριο κρεμμύδι 1/4 του φλιτζανιού ρύζι Μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, λίγο αλεύρι Τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Πέντε φλιτζάνια ζωμό κότας 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο Δύο αβγά Μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού Γιαούρτι (Προαιρετικά) Εκτέλεση της συνταγής:
  • Συνταγή για φακές
    Οι φακές ανήκουν στα όσπρια είναι νόστιμες, υγιεινές, περιέχουν σίδηρο και βιταμίνες. Μία υπέροχη συνταγή για φακές δίνεται παρακάτω. Τα υλικά για τις φακές: 300 γραμμάρια φακές Ένα μεγάλο κρεμμύδι Τέσσερις σκελίδες σκόρδο Ένα δαφνόφυλλο Δύο φρέσκες ντομάτες Μία κουταλιά πελτέ Ένα κουτάλι της σούπας ρίγανη Μισό κουτάλι της σούπας δεντρολίβανο Ένα καρότο Τρεις πατάτες Αλάτι, ρίγανη, πιπέρι Τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Η συνταγή για τις σπιτικές φακές:
  • Η απόλυτη συνταγή για κανελόνια με κιμά
    Τα κανελόνια με κιμά είναι μία συνταγή νόστιμη και οπτικά υπέροχη. Εντυπωσιάζει τους καλεσμένους μας και είναι πολύ νόστιμη. Η συνταγή για τα κανελόνια με κιμά, δίνεται παρακάτω: Τα υλικά για τα κανελόνια: *Για τον κιμά: Μισό κιλό κιμά από μοσχάρι, άπαχο κιμά Ένα μεγάλο κρεμμύδι Ένα δαφνόφυλλο 1/3 του κουταλιού του γλυκού κανέλα 1/3 της πιπεριάς κόκκινη, 1/3 της πιπεριάς πορτοκαλί, 1/3 της πιπεριάς κίτρινη Μία σκελίδα σκόρδο Μισό ποτήρι κρασί κόκκινο μεστό Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο Μία πρέσα ζάχαρη Μισό ποτήρι κόκκινη σάλτσα.
  • Συνταγή για παστίτσιο
    Το παστίτσιο είναι ένα παραδοσιακό και χορταστικό φαγητό. Είναι μύθος ότι είναι δύσκολο στο μαγείρεμα απλά έχει λίγα περισσότερα πιάτα για πλύσιμο. Μία συνταγή για σπιτικό, παραδοσιακό παστίτσιο είναι η παρακάτω: Τα υλικά για το παστίτσιο: Για τον κιμά μας: Μισό κιλό κιμά από μοσχάρι Ένα μέτριο κρεμμύδι Σάλτσα ντομάτας (Ένα ποτήρι) Ένα δαφνόφυλλο Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα Αλάτι, ελαιόλαδο, ρίγανη Για την μπεσαμέλ: Έξι ποτήρια φρέσκο γάλα ή 3 ποτήρια εβαπορέ και τρία ποτήρια νερό Μία κουταλιά της σούπας αλάτι Ένα ποτήρι αλεύρι Μισό ποτήρι κορν φλάουερ.