Ενεργοποιείται ξανά ο Δακτύλιος στην Αθήνα

Ενεργοποιούνται πάλι ο μικρός και ο μεγάλος Δακτύλιος στην Αθήνα ξεκινώντας τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου περιορίζοντας την κυκλοφορία τις ημέρες της εβδομάδας :
Δευτέρα έως Πέμπτη, 07.00-έως 20.00
Παρασκευή, 07.00-15.00.

Τα όριά του μικρού Δακτυλίου ορίζονται από τις οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας-Ζαχάρωφ-Λ. Μεσογείων-Φειδιππίδου-Μιχαλακοπούλου-Σπ. Μερκούρη-Βρυάξιδος-Υμηττού-Ηλ. Ηλιού-Αμβρ. Φραντζή-Λ. Ανδρ. Συγγρού-Χαμοστέρνας-Πειραιώς-Ιερά Οδός-Λ. Κωνσταντινουπόλεως-Αχιλλέως-Πλ. Καραϊσκάκη-Καρόλου-Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)-Λ. Αλεξάνδρας. Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας δεν ισχύει.

Τα όρια του μεγάλου δακτυλίου ορίζονται από τις οδούς και λεωφόρους: Παραλιακή λεωφόρος-Αλίμου-Βουλιαγμένης-Ελ. Βενιζέλου-Περιμετρική Υμηττού-Κατεχάκη-Μεσογείων-Αγ. Παρασκευής-Χαλανδρίου-Παπανικολή-Κ. Παλαιολόγου-Καποδιστρίου-Κύμης-Κασταμονής-Χαλανδρίου-Αναγεννήσεως-Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας-Αθηνών-Θηβών-Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.

Το μέτρο του Δακτυλίου σταματάει ξανά στις 8 Ιουλίου 2016.

tags: Αθήνα, αυτοκίνητα, αυτοκίνητο, δακτύλιος

Σχετικά άρθρα

 • Αλλάζει ο δακτύλιος από Σεπτέμβρη
  Αλλαγές προβλέπονται στον δακτύλιο από τον Σεπτέμβρη 2012. Τον Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί στην Αθήνα ο "πράσινος δακτύλιος", σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός περιβάλλοντος στον πρωθυπουργό. Με την εφαρμογή του μέτρου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των σύγχρονων αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ανεξαρτήτως του αριθμού κυκλοφορίας. Παλιότερα ίσχυε το σύστημα των μονών και των ζυγών αριθμών. Για τα ρυπογόνα αυτοκίνητα θα ισχύει και θα επιτρέπεται η είσοδος στο κέντρο της Αθήνας όταν δεν θα ισχύει ο δακτύλιος.
 • Στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 πάλι ο δακτύλιος
  Τη Δευτέρα στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 τίθεται ξανά σε ισχύ το μέτρο του δακτυλίου στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και η ισχύς του μέτρου θα είναι έως τις 13 Ιουλίου 2012. Σύμφωνα με την τροχαία στις οδούς και στις λεωφόρους, που περικλείονται από τον δακτύλιο, επιτρέπεται η κυκλοφορία των Ι.Χ. αυτοκινήτων, των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης (Με μέγιστο βάρος έως 2,2 τόνους) βάσει του τελευταίου ψηφίου του αριθμού κυκλοφορίας τους. Το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ. Οι μέρες και οι ώρες ισχύς του δακτυλίου έχουν ως εξής:
 • Αυξήσεις στα διόδια
  Αυξήσεις διοδίων που θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν οι κατασκευάστριες εταιρίες παραχώρησης, «Νέα Οδός» και «Κεντρική Οδός». Συγκεκριμένα οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: * Στα διόδια Αφιδνών: δίκυκλα 1.40, ΙΧ 2.05, μεσαία φορτηγά 5.20, μεγάλα φορτηγά 7.25 ευρώ. * Διόδια Θηβών: δίκυκλα 1.70, ΙΧ 2.50, μεσαία φορτηγά 6.25, μεγάλα φορτηγά 8.80 ευρώ. * Διόδια Τραγάνας: δίκυκλα 1.65, ΙΧ 2.40, μεσαία φορτηγά 6.10, μεγάλα φορτηγά 8.50 ευρώ. * Διόδια Αγίας Τριάδας: δίκυκλα 1.10, ΙΧ 1.55, μεσαία φορτηγά 3.95 , μεγάλα φορτηγά 5.55 ευρώ.
 • Μαύρα κουτιά για αυτοκίνητα
  Αυτοκίνητα με ενσωματωμένα μαύρα κουτιά, σαν αυτά που υπάρχουν στα αεροπλάνα, παρουσίασε η Intel σε συνέδριο στη Καλιφόρνια. Τα μαύρα κουτιά των αυτοινήτων έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν οπτικό υλικό και πληροφορίες για την οδηγητική συμπεριφορά όταν συμβαίνει ένα ατύχημα. Στο μαύρο κουτί θα καταγράφεται η ταχύτητα του οχήματος, η χρήση του φρένου, η κατεύθυνση του τιμονιού αλλά και φωτογραφίες ή video από το εσωτερικό του αυτοκινήτου αλλά και του περιβάλλοντος χώρου.
 • Τέλη κυκλοφορίας βάσει των ρύπων από το 2011
  Εξετάζεται από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, με βάση τις εκπομπές ρύπων του κινητήρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία. Τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται για όσα αυτοκίνητα έχουν αγοραστεί μέχρι το 2010 από τον κυβισμό όπως ισχύει μέχρι σήμερα, ενώ για τα καινούρια αυτοκίνητα από το 2011 και μετά θα υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων του κινητήρα. Ταυτόχρονα θα υπάρξει αύξηση της τάξεως του 15% σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων.
 • Τα διατροφικά λάθη που μας παχαίνουν
  Πολλοί είναι οι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν κιλά αλλά πέφτουν σε διατροφικά λάθη με αποτέλεσμα να παχαίνουν. Κάποια διατροφικά λάθη δίδονται παρακάτω: Τις περισσότερες φορές δεν ξεχωρίζουμε τα καλά από τα κακά λιπαρά. Είναι καλό σε μία δίαιτα να αποφεύγουμε τα κακά λιπαρά, δηλαδή τα κορεσμένα λιπαρά και τα τρανς λιπαρά. Υπάρχουν όμως και τα καλά λιπαρά δηλαδή τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα λιπαρά.
 • Γιορτές και διατροφή
  Ο κόσμος ανησυχεί συχνά για το τι τρώει μεταξύ χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς ενώ θα έπρεπε να ανησυχεί για το τι τρώει μεταξύ πρωτοχρονιάς και χριστουγέννων. Στις γιορτές είναι έθιμο να τρώμε τα παραδοσιακά γλυκά όπως τα μελομακαρονα, οι κουραμπιεδες οι δίπλες, και φυσικά η βασιλοπιτα.
 • Αυξάνεται ο συντελεστής ΦΠΑ από 23% στο 24%
  Από σήμερα 1/6/2017 αυξάνεται ο ανώτατος συντελεστής ΦΠΑ 23% σε 24%. Η αλλαγή θα επηρεάσει στις επόμενες ημέρες τις τιμές όλων των αγαθών, εκτός από τις περιπτώσεις όπου οι εταιρίες θα αποροφήσουν την συγκεκριμένη αυξηση.