Σε πανελλαδικές απεργίες οι δικηγόροι

Οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων αποφάσισαν να προβούν σε τρεις διήμερες κυλιόμενες απεργίες. Οι τρεις κυλιόμενες, πανελλαδικές διήμερες απεργίες αποφασίστηκαν στις 20 και 21 Μαρτίου 2012, 26 και 27 Μαρτίου 2012 και 5 και 6 Απριλίου 2012. Η απόφαση της ολομέλειας θα επικυρωθεί από τους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους. Εν ολίγοις, κάποιες ολομέλειες μπορούν να αποφασίσουν να μην συμμετάσχουν στις πανελλαδικές απεργίες των δικηγόρων. Ο κλάδος των δικηγόρων αντιδρά σε κάποιες διατάξεις του νέου νόμου 4055/2012 που αφορά την επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης και το περαιτέρω άνοιγμα των δικηγορικών εταιρειών κτλ.

tags: άνοιγμα επαγγέλματος δικηγόρου, άνοιγμα επαγγελμάτων, απεργίες 2012, απεργίες δικηγόρων, δικηγορικοί σύλλογοι, κλάδος δικηγόρων, νομική, οικονομική κρίση, πανελλαδικές απεργίες, πανελλαδικές απεργίες 2012, πανελλαδικές απεργίες δικηγόρων, στάσεις εργασίας

Σχετικά άρθρα

 • Σε 48ωρες απεργίες προχωρούν οι δικηγόροι
  Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου δικαιοσύνης για την "δίκαιη δίκη". Η συνέλευση των δικηγόρων έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη. Κατά συνέπεια οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντα τους την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 5 και 6 Μαρτίου καθώς και το διήμερο 15-16 Μαρτίου 2012. Επίσης η ολομέλεια αποφάσισε τη διενέργεια συμβολικού αποκλεισμού του πρωτοδικείου Αθηνών στις 16 Μαρτίου 2012 και τη διοργάνωση επιστημονικής ενημερωτικής ημερίδας στην Αθήνα.
 • Χωρίς εφορίες Πέμπτη και Παρασκευή
  Την Πέμπτη και την Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου και 30 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα προβούν οι εφοριακοί υπάλληλοι. Σε ανακοίνωση της η εκτελεστική επιτροπή της επιτροπής των υπαλλήλων αναφέρει πως θα απεργήσουν εξαιτίας των προβλημάτων, που απασχολούν τον εφοριακό κλάδο. Η ανακοίνωση αναφέρει πως η κακή πορεία στα έσοδα του προϋπολογισμού και στην εξυπηρέτηση του πολίτη δεν είναι δική τους ευθύνη. Κατά συνέπεια κλειστές θα παραμείνουν οι εφορίες αυτές τις δύο μέρες.
 • Σχετικά με την απελευθέρωση Ταξί, κτελ, φορτηγών
  Ο νόμος σχετικά με την απελευθέρωση των ταξί θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σήμερα, Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012. Επίσης το υπουργείο αναμένει την παράδοση της έκθεσης σχετικά με την διερεύνηση του ανοίγματος της αγοράς των υπεραστικών ΚΤΕΛ ενώ εντός των ημερών θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για τον καθορισμό του ποσού της εγγύησης όσων επιθυμούν να αποκτήσουν άδεια φορτηγού.
 • Σε απεργία διαρκείας οι φαρμακοποιοί από την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012
  Οι σύλλογοι φαρμακοποιών συνεδριάζουν σήμερα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις τους. Σε απεργία διαρκείας από την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 προσανατολίζονται και μάλιστα χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
 • Έως τις 29 Φεβρουαρίου η αποχή των δικηγόρων
  Κατά τη γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας, αποφασίστηκε να συνεχίσουν την αποχή έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012. Οι δικηγόροι ξεκίνησαν την αποχή από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα. Πάραυτα, μετά τη συνέλευση, αποφασίστηκε να συνεχίσουν την αποχή.
 • Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί
  Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής αλλά και κάποιων άλλων περιοχών της χώρας. Κατά συνέπεια οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση. Οι κινητοποιήσεις αφορούν το θέμα των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος. Οι δύο σύλλογοι ΦΣΑ και ΦΣΠ θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα γενικές συνελεύσεις ώστε να λάβουν τις αποφάσεις τους σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου.
 • Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί και οι δικηγόροι
  Σήμερα στις 3 Νοεμβρίου και αύριο στις 4 Νοεμβρίου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις του οι δικηγόροι. Το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών θα συνταχθεί με την απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος για την αποχή των δικηγόρων από το λειτούργημα τους. Την Παρασκευή ο κλάδος των δικηγόρων θα αποφασίσει σχετικά με την πορεία των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Επιπλέον στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι.
 • Δεμένα τα πλοία έως την Κυριακή στις 23 Οκτωβρίου
  Οι ναυτεργάτες αποφάσισαν την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως την Κυριακή στις 23 Οκτωβρίου 2011. Η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε σε συνέχιση της απεργίας μιας και η κυβέρνηση δεν "ικανοποίησε" τα αιτήματα τους. Κατά συνέπεια οι ναυτεργάτες θα προβούν σε 48ωρη απεργία από τις 21 Οκτωβρίου 2011, 6:00 έως την Κυριακή στις 23 Οκτωβρίου 2011, ώρα 6:00. Αποτέλεσμα της απεργίας είναι τα πλοία να παραμείνουν δεμένα.