Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής αλλά και κάποιων άλλων περιοχών της χώρας. Κατά συνέπεια οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση. Οι κινητοποιήσεις αφορούν το θέμα των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος. Οι δύο σύλλογοι ΦΣΑ και ΦΣΠ θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα γενικές συνελεύσεις ώστε να λάβουν τις αποφάσεις τους σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου.

tags: απεργιακές κινητοποιήσεις, απεργίες 2012, ασφαλιστικά ταμεία, εφημερεύοντα φαρμακεία, κινητοποιήσεις φαρμακοποιών, οικονομική κρίση, πίστωση φαρμάκων, συνταγές, υγεία, υπουργείο υγείας, φάρμακα με πίστωση, φαρμακεία, φαρμακοποιοί, φαρμακοποιοί Αττικής

Σχετικά άρθρα

 • Κλειστά τα φαρμακεία της Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011
  Τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη μιας και οι φαρμακοποιοί θα διακόψουν από μία Ιανουαρίου την πίστωση προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι φαρμακοποιοί βιώνουν τα προβλήματα του κλάδου τους και συγκεκριμένα τη διακοπή πίστωσης από τους προμηθευτές και τη μη καταβολή των οφειλομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος θα συνεδριάσει εκ νέου ώστε να αποφασιστεί η μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων.
 • Απεργίες τον Ιανουάριο 2012 οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί
  Το νέο έτος 2012 θα ξεκινήσει με απεργίες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί (Ιδιώτες) και οι φαρμακοποιοί εξήγγειλαν πανελλαδικές απεργίες από τις 2 Ιανουαρίου 2012. Πιο συγκεκριμένα οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί της πρωτεύουσας προκήρυξαν τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση από τις 2 έως τις 5 Ιανουαρίου 2012. Επίσης ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος εξήγγειλε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και στις 3 Ιανουαρίου 2012 καθώς και την αναστολή της πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την πρώτη Ιανουαρίου 2012.
 • Κλειστά τα φαρμακεία την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011
  Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα στις 21 Νοεμβρίου τα φαρμακεία μετά από απόφαση του φαρμακευτικού συλλόγου Αθήνας και Πειραιά ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση. Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έρχονται σε κόντρα με την πολιτική του υπουργείου υγείας και σημειώνουν ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων. Επίσης αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στην φαρμακευτική περίθαλψη.
 • Απεργούν την Τετάρτη στις 20 Ιουλίου γιατροί και νοσηλευτές
  Σε απεργία θα προβούν, αύριο, γιατροί και νοσηλευτές με αίτημα της κινητοποίησης την άμεση απόσυρση του αποσπασματικού σχεδίου συγχωνεύσεων και καταργήσεων νοσοκομειακών και προνοιακών μονάδων. Κατά συνέπεια τα κέντρα υγείας, τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με σώματα προσωπικό ασφαλείας.
 • Σε απεργία διαρκείας οι φαρμακοποιοί από την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012
  Οι σύλλογοι φαρμακοποιών συνεδριάζουν σήμερα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις τους. Σε απεργία διαρκείας από την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 προσανατολίζονται και μάλιστα χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
 • Απεργία οι γιατροί του ΙΚΑ την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012
  Από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου θα συνεχίσουν τις απεργίες οι γιατροί του ΙΚΑ. Κατά συνέπεια δεν θα ισχύουν τα ραντεβού των πολιτών για εξετάσεις ή για συνταγογράφηση. Σύμφωνα με την απόφαση της ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ, οι γιατροί του ΙΚΑ θα πραγματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ωρες απεργίες από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου 2012. Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν αναστολή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ έως να δημιουργηθούν κάποιες σωστές προϋποθέσεις και όροι υπέρ των ιατρών και των ασφαλιζόμενων.
 • Χωρίς εφορίες Πέμπτη και Παρασκευή
  Την Πέμπτη και την Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου και 30 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα προβούν οι εφοριακοί υπάλληλοι. Σε ανακοίνωση της η εκτελεστική επιτροπή της επιτροπής των υπαλλήλων αναφέρει πως θα απεργήσουν εξαιτίας των προβλημάτων, που απασχολούν τον εφοριακό κλάδο. Η ανακοίνωση αναφέρει πως η κακή πορεία στα έσοδα του προϋπολογισμού και στην εξυπηρέτηση του πολίτη δεν είναι δική τους ευθύνη. Κατά συνέπεια κλειστές θα παραμείνουν οι εφορίες αυτές τις δύο μέρες.
 • Φθηνότερα θα πωλούνται 6.500 φάρμακα
  Σύμφωνα με το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου υγείας, ανακοστολογούνται 1.200 πρωτότυπα φάρμακα, 3.500 φάρμακα στα οποία έχουν λήξει η πατέντες και 7.000 αντίγραφα. Ο προσδιορισμός των τιμών έγινε βάσει νόμου, ο οποίος προβλέπει ότι τα πρωτότυπα φάρμακα έχουν τιμές στο μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών των χωρών της Ευρώπης. Τα φάρμακα των οποίων έληξαν οι πατέντες στο 70% της τιμής του πρωτότυπου και τα αντίγραφα στο 63% της τιμής του πρωτότυπου.