Σχετικά με τις συνταγογραφήσεις των αγροτικών γιατρών

Ο τρόπος συνταγογράφησης των φαρμάκων αλλάζει και προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε μερίδα πληθυσμού της χώρας. Η εκτέλεση από τα φαρμακεία μόνο ηλεκτρονικών συνταγών δεν είναι απόλυτα εφαρμόσιμη. Με αποτέλεσμα οι φαρμακευτικοί σύλλογοι και οι ιατρικοί φορείς να ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου υγείας, να επιλύσει το ζήτημα ώστε να λάβουν τα φάρμακά τους οι ηλικιωμένοι, οι αγρότες και οι τουρίστες, όπου εξυπηρετούνται από τα αγροτικά ταμεία της χώρας.
Η διάταξη σχετικά με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση αναφέρει πως τα φαρμακεία θα πρέπει να εκτελούν μόνο ηλεκτρονικές συνταγές. Κατά συνέπεια για κάθε χειρόγραφη συνταγή, ο ιατρός θα επιβαρύνεται με πρόστιμο του ενός ευρώ. Αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη μηχανοργάνωσης για ηλεκτρονική συνταγογράφηση (Ηλεκτρονικό υπολογιστή, ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο, εκτυπωτή και αναλώσιμα) στα περισσότερα αγροτικά ιατρεία της χώρας, δημιουργεί προβλήματα και μία γενικότερη σύγχυση.

tags: αγροτικοί γιατροί, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ιατρικός κλάδος, ιατροί, προβλήματα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, συνταγές, συνταγογραφήσεις φαρμάκων, συνταγπγραφήσεις, υποδομή για ηλεκτρονική συνταγογράφηση, υπουργείο υγείας, φάρμακα

Σχετικά άρθρα

 • Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί
  Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής αλλά και κάποιων άλλων περιοχών της χώρας. Κατά συνέπεια οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση. Οι κινητοποιήσεις αφορούν το θέμα των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος. Οι δύο σύλλογοι ΦΣΑ και ΦΣΠ θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα γενικές συνελεύσεις ώστε να λάβουν τις αποφάσεις τους σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου.
 • Κλειστά τα φαρμακεία της Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011
  Τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη μιας και οι φαρμακοποιοί θα διακόψουν από μία Ιανουαρίου την πίστωση προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι φαρμακοποιοί βιώνουν τα προβλήματα του κλάδου τους και συγκεκριμένα τη διακοπή πίστωσης από τους προμηθευτές και τη μη καταβολή των οφειλομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος θα συνεδριάσει εκ νέου ώστε να αποφασιστεί η μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων.
 • Φθηνότερα θα πωλούνται 6.500 φάρμακα
  Σύμφωνα με το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου υγείας, ανακοστολογούνται 1.200 πρωτότυπα φάρμακα, 3.500 φάρμακα στα οποία έχουν λήξει η πατέντες και 7.000 αντίγραφα. Ο προσδιορισμός των τιμών έγινε βάσει νόμου, ο οποίος προβλέπει ότι τα πρωτότυπα φάρμακα έχουν τιμές στο μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών των χωρών της Ευρώπης. Τα φάρμακα των οποίων έληξαν οι πατέντες στο 70% της τιμής του πρωτότυπου και τα αντίγραφα στο 63% της τιμής του πρωτότυπου.
 • Σε απεργία διαρκείας οι φαρμακοποιοί από την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012
  Οι σύλλογοι φαρμακοποιών συνεδριάζουν σήμερα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις τους. Σε απεργία διαρκείας από την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 προσανατολίζονται και μάλιστα χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
 • Εξετάσεις για την ειδικότητα θα δίνουν οι γιατροί
  Αλλαγές αναμένονται στον τρόπο που θα παίρνουν ειδικότητα οι γιατροί. Με αξιολόγηση του προσωπικού του ΕΣΥ και εξετάσεις για την εισαγωγή στην ιατρική ειδικότητα, προβλέπονται οι αλλαγές για τον ιατρικό κλάδο. Το επίσημο κείμενο με τις αλλαγές αναμένεται να παραδοθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012, όπου η τρόικα θα επισκεφτεί το υπουργείο υγείας. Αναμένονται οι εξελίξεις και οι ανάλογες συζητήσεις των επιτροπών.
 • Απεργίες τον Ιανουάριο 2012 οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί
  Το νέο έτος 2012 θα ξεκινήσει με απεργίες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί (Ιδιώτες) και οι φαρμακοποιοί εξήγγειλαν πανελλαδικές απεργίες από τις 2 Ιανουαρίου 2012. Πιο συγκεκριμένα οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί της πρωτεύουσας προκήρυξαν τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση από τις 2 έως τις 5 Ιανουαρίου 2012. Επίσης ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος εξήγγειλε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και στις 3 Ιανουαρίου 2012 καθώς και την αναστολή της πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την πρώτη Ιανουαρίου 2012.
 • Κλειστά τα φαρμακεία την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011
  Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα στις 21 Νοεμβρίου τα φαρμακεία μετά από απόφαση του φαρμακευτικού συλλόγου Αθήνας και Πειραιά ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση. Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έρχονται σε κόντρα με την πολιτική του υπουργείου υγείας και σημειώνουν ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων. Επίσης αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στην φαρμακευτική περίθαλψη.
 • Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο υπουργείο υγείας
  Σήμερα το πρωί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ διέκοψε συμβολικά το ρεύμα στο υπουργείο υγείας εξαιτίας των ανεξόφλητων λογαριασμών της ΔΕΗ, που φθάνουν τα 856 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται αύξηση αυτών, λόγο του τέλους ακινήτων. Γύρω στις τέσσερις ώρες είχε διάρκεια η διακοπή του ρεύματος στο υπουργείο υγείας. Η λειτουργία του υπουργείου συνεχίζεται με γεννήτρια. Οι υπεύθυνοι της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ γνωστοποίησαν ότι θα προβούν σε διακοπές ρεύματος σε όσα υπουργεία ή οργανισμούς χρωστούν στο δημόσιο μιας και το ίδιο ποιούν και για τους απλούς πολίτες.