Ωφέλη της ωμοφαγίας

Λόγω του ότι καταναλώνοντας ωμές τροφές παίρνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά τους, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και απαλλασσόμαστε από τις ελεύθερες ρίζες που προκύπτουν από το μαγείρεμα. Γι αυτό έχουμε θετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας εξαιτίας της ωμοφαγίας, οι οποίες είναι:
Τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος
Προστασία ενάντια σε παθήσεις και ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι ημικρανίες, η υψηλή χοληστερόλη, τα αρθριτικά και η κατάθλιψη
Αναζωογόνηση των μαλλιών
Καθαρό και λαμπερό δέρμα
Απαλλαγή από μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
Πιο γερά δόντια και νύχια
Πιο ευλύγιστο σώμα
Καλύτερη διάθεση, περισσότερη ενέργεια
Ταχύτερη απώλεια βάρους.

tags: ανοσοποιητικό σύστημα, απώλεια βάρους, βιταμίνες, διατροφή και υγεία, ελεύθερες ρίζες, ενέργεια, θρεπτικά συστατικά, κατάθλιψη, μέταλλα, οφέλη της ωμοφαγίας, υγεία, υγιεινή διατροφή, χοληστερόλη, ωμά λαχανικά, ωμές τροφές, ωμές τροφές και υγεία, Ωμοφαγία

Σχετικά άρθρα

  • Το ρεύμα της ωμοφαγίας
    Η ωμοφαγία δεν είναι μία νέα τάση αλλά άρχισε ξανά να υιοθετείται από αρκετούς ανθρώπους. Γνωρίζουμε πως όλες οι τροφές αν μαγειρευτούν σε θερμοκρασίες άνω των 45-50 βαθμών κελσίου τα ένζυμα τους καταστρέφονται. Επίσης όταν οι τροφές μαγειρευτούν σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες μπορούν ακόμη και να μεταλλαχθούν σε επιβλαβείς ουσίες. Καταναλώνοντας κατά τουλάχιστον 75% τροφές στην αρχική τους, μη επεξεργασμένη μορφή τους, δίνουμε στον οργανισμό μας καθαρά "καύσιμα" όπου μας οδηγούν σε καλή υγεία και σε ευεξία.
  • Πώς θα μειώσουμε τη χοληστερίνη μετά τις γιορτές
    Κατά τη διάρκεια των γιορτών πάντα τρώμε πιο άτσαλα και φυσικά και περισσότερο. Μετά τις γιορτές θέλουμε να επαναφέρουμε το μεταβολισμό μας και να νιώσουμε ξανά υγιείς και ανάλαφροι. Η μείωση της χοληστερόλης επιτυγχάνεται με την υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής και φυσικά επιλέγοντας το Μεσογειακό τρόπο διατροφής, σε συνάρτηση με την άσκηση και με τη γυμναστική. Πιο συγκεκριμένα είναι καλό να κάνουμε τα εξής: * Να μειώσουμε την κατανάλωση κορεσμένων ζωικών λιπαρών (Ζωικό λίπος, λιπαρά στα γαλακτοκομικά κτλ.).
  • Διατροφή και άγχος
    Το άγχος είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο και πολλοί άνθρωποι "υποφέρουν" από αυτό. Η διατροφή συσχετίζεται με τη διάθεση, την ευεξία και το άγχος. Μπορούμε να υιοθετήσουμε κάποιες σωστές διατροφικές συνήθειες ώστε να αντιμετωπίσουμε έμμεσα το άγχος. Δυστυχώς έχουμε συσχετίσει τις γλυκές και τις λιπαρές τροφές με την αντιμετώπιση του άγχους, κάτι που είναι λάθος και μας κάνει κακό. Αν το σκεφτεί κανείς είναι ένας φαύλος κύκλος, επιλέγουμε λιπαρές/ γλυκές τροφές όταν είμαστε αγχωμένοι κατά συνέπεια και δεν χαλαρώνουμε και μαθαίνουμε να τρώμε τις λάθος τροφές κοκ.
  • Tips που κόβουν την όρεξη
    Στις δίαιτες και ειδικά μετά τις γιορτές ψάχνουμε τρόπους να μας κοπεί η όρεξη. Κάποια tips ώστε να μας κοπεί η όρεξη είναι τα εξής: Καταρχήν πρέπει να τρώμε αργά το γεύμα μας ώστε να περιορίσουμε τη λαιμαργία μας και να νιώσουμε τη σωστή στιγμή ότι χορτάσαμε. Για να καταλάβουμε ότι χορτάσαμε απαιτούνται είκοσι λεπτά από την έναρξη του γεύματος μας. Ένα ακόμη tip είναι να βουρτσίσουμε τα δόντια μας, να μασήσουμε τσίχλα ή να πιούμε ένα αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη.
  • Tips για απώλεια βάρους
    Όσο εύκολο είναι να τρώμε υγιεινά και σωστά, τόσο δύσκολο είναι να χάσουμε κιλά και να επιλέξουμε μία σωστή δίαιτα προσαρμοσμένη στις δικές μας ανάγκες. Οι γιορτές πλησιάζουν και πολλοί είναι αυτοί που "τρέμουν" τη ζυγαριά. Κάποια tips ώστε να χάσουμε κιλά, τρώγοντας αναφέρονται παρακάτω:
  • Τροφές για αποτοξίνωση του οργανισμού μας
    Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής, το άγχος και οι πολλές ώρες εργασίες στα αστικά κέντρα μας "ωθούν" στις διατροφικές κραιπάλες. Κατά συνέπεια επιλέγουμε το έτοιμο φαγητό, τις επεξεργασμένες τροφές και τα ανθυγιεινά γλυκά. Μήπως ήρθε η στιγμή να "διώξουμε" τις τοξίνες, με μία διατροφική αποτοξίνωση; Ευτυχώς σιγά σιγά οι άνθρωποι τείνουν να επιστρέψουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, επιλέγοντας τις σωστές τροφές. Η αποτοξίνωση είναι ένας καλός τρόπος να καθαρίσουμε τον οργανισμό μας από τις "τοξίνες" και να νιώσουμε άμεσα πιο υγιείς και ακμαίοι.
  • Αγριογούρουνο τηγανιά - Η απόλυτη συνταγή
    Το αγριογούρουνο είναι δύσκολο στο μαγείρεμα αλλά αν πετύχει και ειδικά αν μαλακώσει το κρέας, κατά το μαγείρεμα, είναι ο τέλειος μεζές. Τα υλικά για το αγριογούρουνο τηγανιά είναι τα εξής: Δύο κιλά αγριογούρουνο τηγανιά, κομμένο σε κομμάτια. Δύο μεγάλα κρεμμύδια. Τρία πράσα. Μισή κούπα ελαιόλαδο. Ένα ποτήρι κόκκινο μεστό κρασί. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Μία κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι. Η συνταγή για το αγριογούρουνο τηγανιά:
  • Συμβουλές για την υγεία
    Συμβουλές υγείας από εγκριτους διατροφολόγους: