Αυξήσεις στα διόδια

Αυξήσεις διοδίων που θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν οι κατασκευάστριες εταιρίες παραχώρησης, «Νέα Οδός» και «Κεντρική Οδός».

Συγκεκριμένα οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

* Στα διόδια Αφιδνών: δίκυκλα 1.40, ΙΧ 2.05, μεσαία φορτηγά 5.20, μεγάλα φορτηγά 7.25 ευρώ.
* Διόδια Θηβών: δίκυκλα 1.70, ΙΧ 2.50, μεσαία φορτηγά 6.25, μεγάλα φορτηγά 8.80 ευρώ.
* Διόδια Τραγάνας: δίκυκλα 1.65, ΙΧ 2.40, μεσαία φορτηγά 6.10, μεγάλα φορτηγά 8.50 ευρώ.
* Διόδια Αγίας Τριάδας: δίκυκλα 1.10, ΙΧ 1.55, μεσαία φορτηγά 3.95 , μεγάλα φορτηγά 5.55 ευρώ.

Πηγή: ΔΟΛ

tags: αμάξια, αυξήσεις, αυτοκίνητα, δίκυκλα, διόδια, διόδια αγίας τρίαδας, διόδια Αφίδνων, Διόδια θηβών, διόδια τραγάνας, κόστος, μοτοσυκλέτες, οικονομία, οικονομική κρίση, ταξίδια, φορτηγά

Σχετικά άρθρα

 • Τέλη κυκλοφορίας βάσει των ρύπων από το 2011
  Εξετάζεται από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, με βάση τις εκπομπές ρύπων του κινητήρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία. Τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται για όσα αυτοκίνητα έχουν αγοραστεί μέχρι το 2010 από τον κυβισμό όπως ισχύει μέχρι σήμερα, ενώ για τα καινούρια αυτοκίνητα από το 2011 και μετά θα υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων του κινητήρα. Ταυτόχρονα θα υπάρξει αύξηση της τάξεως του 15% σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων.
 • 23% πτώση μισθών μέσα σε ένα τρίμηνο
  Μείωση των μισθών κατά 23% κατέγραψαν οι επιθεωρητές εργασίας για το τρίμηνο Φεβρουάριο έως Μάιο 2012. Πιο συγκεκριμένα, από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαϊου 2012 78.000 εργαζόμενοι είχαν μείωση στους μισθούς τους. Οι περικοπές για τις ατομικές συμβάσεις ξεκινούν από 17% και φτάνουν στο 30%. Ακόμη πιο μεγάλα φαίνεται να είναι τα ποσοστά στη νησιωτική Ελλάδα (Δωδεκάνησα, Ιόνια νησιά, Κυκλάδες) όπου οι μειώσεις κυμάνθηκαν από 35% έως και 40%. Τέλος, μεγάλο είναι και το ποσοστό των ανασφάλιστων συγκριτικά με πέρυσι. Το ποσοστό για φέτος καταγράφηκε στο 36% ενώ πέρυσι ήταν 28,9%.
 • Αυξήσεις στα διόδια
  Αυξήσεις στα διόδια αναμένονται. Αυξήσεις στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού από την πρώτη Φεβρουαρίου 2012, ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Ολυμπία οδός. Η διέλευση για τα Ι.Χ. αυξάνεται από 3.10 στα 3.20 ευρώ. Οι οδηγοί των μικρών φορτηγών θα πληρώνουν στα διόδια 8.10 ευρώ από 7.90 ευρώ. Οι νταλίκες θα πληρώνουν στα διόδια 11.40 ευρώ από 11 ευρώ. Οι τιμές στα διόδια για τα δίκυκλα δεν θα αλλάξουν. Επίσης στα διόδια για το τμήμα Κορίνθου- Πατρών δεν θα σημειωθούν αυξήσεις.
 • Απελευθέρωση φορτηγών από 1 Ιανουαρίου 2012
  Το υπουργείο μεταφορών άλλαξε την ημερομηνία απελευθέρωσης αδειοδότησης των φορτηγών και έτσι αντί για 30 Ιουνίου 2013 θα πραγματοποιηθεί 1 Ιανουαρίου 2012. Κατά συνέπεια το επάγγελμα των φορτηγατζήδων απελευθερώνεται πλήρως. Σύμφωνα με τη ρύθμιση παύουν να ισχύουν τα ποσά (Εφάπαξ, ειδική εισφορά), τα οποία θα κατέβαλαν οι ενδιαφερόμενες μεταφορικές εταιρείες για έκδοση νέων αδειών και οι νέες τιμές θα καθοριστούν από κοινού από το υπουργείο μεταφορών και από το υπουργείο οικονομικών.
 • Μείωση ΦΠΑ στις πιστωτικές και στις χρεωστικές κάρτες
  Το υπουργείο οικονομικών εξετάζει ένα νέο σενάριο σχετικά με την είσπραξη του ΦΠΑ από το δημόσιο. Πρόκειται για μείωση του ΦΠΑ κατά 3% στις αγορές μέσω πιστωτικής κάρτας. Η πρόταση αυτή των τραπεζών στο υπουργείο οικονομικών, αφορά και τις πιστωτικές και τις χρεωστικές κάρτες. Προϋπόθεση για τις χρεωστικές κάρτες είναι να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο σε καταθετικό λογαριασμό. Σε περίπτωση που κάποιος καταναλωτής επιλέξει τη χρεωστική κάρτα τότε αυτόματα θα μειώνεται το ΦΠΑ. Επίσης στην περίπτωση αυτή το δημόσιο θα εισπράττει απευθείας τον φόρο.
 • Δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα ανεργίας
  Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι το δώρο Χριστουγέννων και τα επιδόματα ανεργίας θα καταβληθούν στους επιδοτούμενους άνεργους από 21 Δεκεμβρίου έως 01 Ιανουαρίου 2012. Επίσης θα προπληρωθούν τα επιδόματα που έχουν εγκριθεί για τους μακροχρόνια άνεργους. Τα επιδόματα αυτά θα καταβάλλονται έως και 01 Ιανουαρίου 2012. Οι δικαιούχοι αυτών των επιδομάτων και του δώρου Χριστουγέννων δεν χρειάζεται να πάρουν τα επιδόματα από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ μιας και θα υποβάλλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
 • Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Παπανδρέου, Σαμαρά, Παπούλια
  Μία ώρα περίπου κράτησε στο προεδρικό μέγαρο η συνάντηση του Παπανδρέου με τον Σαμαρά, ενώπιον του Κάρολου Παπούλια. Πληροφορίες δείχνουν πως αποφασίστηκε σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας τουλάχιστον στα βασικά σημεία. Η συνάντηση των τριών αντρών ξεκίνησε στις 20:33 και ολοκληρώθηκε στις 21:45 και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Τελικά κατά τη διάρκεια της συνάντησης κρατήθηκαν τα πρακτικά και αναμένονται οι δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
 • Χωρίς βενζινάδικα την Τετάρτη στις 19 Οκτωβρίου
  Την Τετάρτη στις 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις η πανελλήνια ομοσπονδία πρατηριούχων εμπόρων (ΠΟΠΕΚ). Τα βενζινάδικα και τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα παραμείνουν κλειστά και θα διαμαρτυρηθούν σχετικά με τα νέα οικονομικά μέτρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση η ΠΟΠΕΚ διαμαρτύρεται για τα εξής: Για τις υψηλές τιμές των καυσίμων. Κάθε λίτρο αμόλυβδης επιβαρύνεται με φόρους του ύψους τους ενός ευρώ. Για τα κυκλώματα της νοθείας και της κλοπής καυσίμων. Για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης.