Δεμένα τα πλοία έως την Κυριακή στις 23 Οκτωβρίου

Οι ναυτεργάτες αποφάσισαν την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως την Κυριακή στις 23 Οκτωβρίου 2011. Η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε σε συνέχιση της απεργίας μιας και η κυβέρνηση δεν "ικανοποίησε" τα αιτήματα τους. Κατά συνέπεια οι ναυτεργάτες θα προβούν σε 48ωρη απεργία από τις 21 Οκτωβρίου 2011, 6:00 έως την Κυριακή στις 23 Οκτωβρίου 2011, ώρα 6:00. Αποτέλεσμα της απεργίας είναι τα πλοία να παραμείνουν δεμένα.

tags: 24ωρες απεργίες, 48ωρες απεργίες, απεργιακές κινητοποιήσεις, απεργίες, απεργίες Οκτωβρίου, δεμένα πλοία, διοίκηση ΠΝΟ, δρομολογια πλοίων, κινητοποιήσεις, κυβέρνηση, λιμάνια, ναυτεργάτες, οικονομική κρίση, πανελλαδικές απεργίες, πλοία, στάσεις εργασίας

Σχετικά άρθρα

 • Κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα λιμάνια
  Αύριο το πρωί, στις 11 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσουν οι διοικήσεις της ομοσπονδίας υπαλλήλων λιμανιών Ελλάδας και οι διοικήσεις της ένωσης λιμενεργατών σχετικά με τις κινητοποιήσεις τους. Οι παραπάνω αντιδρούν σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία και με το νέο μισθολόγιο. Οι υπάλληλοι στα λιμάνια έχουν σκοπό να καθορίσουν κάποιες κινητοποιήσεις ως αντίδραση στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
 • Συνεχίζονται οι απεργίες
  Όπως φαίνεται οι απεργίες θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα. Η πρώτη 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη στις 25 Οκτωβρίου. Αναμένεται η έγκριση της απεργίας από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μέσα μαζικής μεταφοράς δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργίες, κατόπιν του πολυνομοσχέδιου που ψηφίστηκε στη βουλή. Επίσης πιθανόν να βγούνε ξανά στους δρόμους δάσκαλοι και καθηγητές.
 • Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί και οι δικηγόροι
  Σήμερα στις 3 Νοεμβρίου και αύριο στις 4 Νοεμβρίου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις του οι δικηγόροι. Το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών θα συνταχθεί με την απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος για την αποχή των δικηγόρων από το λειτούργημα τους. Την Παρασκευή ο κλάδος των δικηγόρων θα αποφασίσει σχετικά με την πορεία των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Επιπλέον στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι.
 • Κανονικά την Τρίτη τα δρομολόγια των πλοίων
  Την Τρίτη στις 25 Οκτωβρίου λήγει η απεργία των ναυτεργατών και βάσει απόφασης της ΠΝΟ, τα πλοία θα πραγματοποιήσουν κανονικά τα δρομολόγια τους. Τα πλοία που δεν θα πραγματοποιήσουν κανονικά τα δρομολόγια τους είναι τα πλοία των ΑΝΕΚ και ΝΕΛ. Οι ναυτεργάτες σεβάστηκαν τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν στα νησιά λόγο τροφοδοσίας και καυσίμων και έληξαν την απεργία τους.
 • Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας
  Σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου εξελίσσεται στην Αθήνα μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, μαζί με χιλιάδες διαδηλωτές έχουν ξεκινήσει. Πολλά και μεγάλα μπλοκ διαδηλωτών έχουν μαζευτεί στους δρόμους του κέντρου. Οι ταξιτζήδες, οι μαθητές, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι όλων των κλάδων έχουν μαζευτεί στο Σύνταγμα. Η σημερινή διαδήλωση χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο μαζικές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων.
 • Κλειστές οι τράπεζες 18 και 19 Οκτωβρίου
  Στις 18 και στις 19 Οκτωβρίου κλειστές θα παραμείνουν οι τράπεζες εξαιτίας της συμμετοχής των υπαλλήλων σε 48ωρη απεργία. Η ΟΤΟΕ με απόφαση της εκτελεστικής της γραμματείας θα προβεί σε 48ωρη απεργία, ημέρες που απεργεί και η ΓΣΕΕ. Οι υπάλληλοι θα διαμαρτυρηθούν σχετικά με το νόμο για την κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, που δεν ευνοούν τους εργαζόμενους.
 • Σκουπίδια στην Αθήνα
  Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έως και την Τρίτη. Κατά συνέπεια βουνά σχηματίζουν τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι πάραυτα αποφάσισαν να καθαρίσουν στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα ιδρύματα, στις λαϊκές αγορές και στα νοσοκομεία ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα υγείας, εξαιτίας της αλλαγής του καιρού. Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει αποφασίσει στάση εργασίας από τις 11:30 έως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12:00 στα γραφεία της ομοσπονδίας.
 • 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιουνίου
  Σε 48ωρη απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 28 Ιουνίου και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ημέρες κατά τις οποίες θα συζητηθεί στη βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προανήγγειλαν απεργία και συγκέντρωση έξω από τη βουλή. Ταυτόχρονο στο ελληνικό κοινοβούλιο θα γίνεται συζήτηση και ψήφιση του μακροπρόθεσμου προγράμματος.