Αλλάζει ο δακτύλιος από Σεπτέμβρη

Αλλαγές προβλέπονται στον δακτύλιο από τον Σεπτέμβρη 2012. Τον Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί στην Αθήνα ο "πράσινος δακτύλιος", σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός περιβάλλοντος στον πρωθυπουργό.
Με την εφαρμογή του μέτρου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των σύγχρονων αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ανεξαρτήτως του αριθμού κυκλοφορίας. Παλιότερα ίσχυε το σύστημα των μονών και των ζυγών αριθμών. Για τα ρυπογόνα αυτοκίνητα θα ισχύει και θα επιτρέπεται η είσοδος στο κέντρο της Αθήνας όταν δεν θα ισχύει ο δακτύλιος.

tags: green networks, green δακτύλιος, αλλαγές στον δακτύλιο, αντιρρυπαντική τεχνολογία, αυτοκίνητα, δακτύλιος, ενέργεια, κίνηση στην Αθήνα, κυκλοφορία, κυκλοφοριακό, κυκλοφοριακό πρόβλημα, λύσεις για το κυκλοφοριακό, περιβάλλον και ενέργεια, πράσινος δακτύλιος

Σχετικά άρθρα

 • Στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 πάλι ο δακτύλιος
  Τη Δευτέρα στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 τίθεται ξανά σε ισχύ το μέτρο του δακτυλίου στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και η ισχύς του μέτρου θα είναι έως τις 13 Ιουλίου 2012. Σύμφωνα με την τροχαία στις οδούς και στις λεωφόρους, που περικλείονται από τον δακτύλιο, επιτρέπεται η κυκλοφορία των Ι.Χ. αυτοκινήτων, των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης (Με μέγιστο βάρος έως 2,2 τόνους) βάσει του τελευταίου ψηφίου του αριθμού κυκλοφορίας τους. Το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ. Οι μέρες και οι ώρες ισχύς του δακτυλίου έχουν ως εξής:
 • Ενεργοποιείται ξανά ο Δακτύλιος στην Αθήνα
  Ενεργοποιούνται πάλι ο μικρός και ο μεγάλος Δακτύλιος στην Αθήνα ξεκινώντας τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου περιορίζοντας την κυκλοφορία τις ημέρες της εβδομάδας : Δευτέρα έως Πέμπτη, 07.00-έως 20.00 Παρασκευή, 07.00-15.00.
 • Βιολογικά βότανα
  Υπάρχουν πολλά είδη βοτάνων και αρωματικών φυτών που είναι ευεργετικά για την υγεία μας. Τα βιολογικά βότανα είναι θεραπευτικά και μας προσφέρουν ευεξία. Κάποια βότανα και οι ιδιότητες τους δίδονται παρακάτω: Αγριάδα: Είναι διουρητικό, βοηθάει σε διαταραχές του ουροποιητικού, προστατίτιδα και πέτρες. Αγριοτριαντάφυλλο: Ενισχύει το ανοσοποιητικό, χοληστερίνη, ζάχαρο. Άσπρο τσάι: Είναι απόλυτα ευεργετικό σαν το πράσινο με υψηλότερο ποσοστό σε κατεχίνες. Άνηθος: Διουρητικό, βοηθά στην πέψη, γαλαταγωγό, αντισπασμωδικό.
 • Η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση
  Σήμερα ορκίζονται τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Πιο αναλυτικά τα νέα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης ανά υπουργείο είναι τα εξής: Πρωθυπουργός: Παναγιώτης Πικραμμένος. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Παύλος Αποστολίδης. Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνιος Μανιτάκης. Υπουργός Οικονομικών: Γεώργιος Ζαννιάς. Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης. Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Φράγκος Φραγκούλης. Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Ιωάννης Στουρνάρας. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Γρηγόριος Τσάλτας.
 • Κεντρικές εκδηλώσεις για τη γενοκτονία ποντίων
  19 Μαϊου 1919 είναι η αποφράς ημέρα του ποντιακού Ελληνισμού. Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα τιμούμε την μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού. Η γενοκτονία υπολογίζεται στα 353.000 άτομα. Λόγω της ιστορικής αυτής ημέρας οι κεντρικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη είναι οι εξής: Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 17 Μαϊου 2012- Παρασκευή 18 Μαϊου 2012 Πλατεία Αριστοτέλους: Διανομή ενημερωτικού υλικού για τη γενοκτονία στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα από τη συντονιστική- επιτροπή νεολαίας της Π.Ο.Ε. σε συνεργασία με τη νεολαία των ποντιακών σωματείων.
 • Πώς να μαυρίσουμε σωστά
  Το καλοκαίρι έφτασε και ήδη πολλοί έχουν ξεκινήσει τις εκδρομές στη θάλασσα και την ηλιοθεραπεία. Ως γνωστόν ο ήλιος είναι ευεργετικός αλλά πρέπει να προσέχουμε πολύ την έκθεση μας σε αυτόν. Κάποιες συμβουλές για σωστό μαύρισμα είναι οι εξής:
 • Επιδείνωση καιρού
  Σήμερα Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού. Θα ενταθούν οι βροχές στην κεντρική και στην Νότια Ελλάδα ενώ θα εκδηλωθούν καταιγίδες στις θαλάσσιες και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Στα ορεινά θα σημειωθούν χιόνια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.
 • Εξελίξεις για το χαράτσι της ΔΕΗ
  Νέες εξελίξεις σχετικά με τη ΔΕΗ, το χαράτσι και την προθεσμία για τη διακοπή του ρεύματος. Προθεσμία έξι μηνών αντί για 80 ημέρες, θα έχουν οι ιδιοκτήτες ώστε να πληρώσουν το τέλος ακινήτων. Βάσει ανακοίνωσης του υπουργείου οικονομικών: Εφόσον περάσουν τέσσερις μήνες από τη λήξη πληρωμής της δόσης οι πάροχοι στέλνουν τα στοιχεία του οφειλέτη στο υπουργείο γα να τα εισπράξει.