Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την παραμονή της πρωτοχρονιάς

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς τα δρομολόγια θα είναι αραιότερα κατά τη διάρκεια της μέρας και γύρω στις δέκα το βράδυ θα αρχίσουν να αποσύρονται. Κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Πιο αναλυτικά:
Γραμμή 1 Μετρό, ΗΣΑΠ:
Από Πειραιά προς Κηφισιά: 22:20
Από Ομόνοια προς Κηφισιά: 22:39
Από Κηφισιά προς Πειραιά: 22:20
Από Ομόνοια προς Πειραιά: 22:52

Γραμμές 2 και 3 μετρό:
Από Άγιο Αντώνιο προς Άγιο Δημήτριο: 22:45
Από Άγιο Δημήτριο προς Άγιο Αντώνιο: 22:45
Από Αιγάλεω προς Δουκίσσης Πλακεντίας: 22:47
Από Αιγάλεω προς Αεροδρόμιο: 21:25
Από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αιγάλεω: 22:47
Από αεροδρόμιο προς Αιγάλεω: 22:03

Για τα Τραμ:
Από Βούλα προς Σύνταγμα: 21:24
Από ΣΕΦ προς Σύνταγμα: 21:24
Από Σύνταγμα προς Βούλα: 21:40
Από Σύνταγμα προς ΣΕΦ: 21:52
Από Βούλα προς ΣΕΦ: 22:05
Από ΣΕΦ προς Βούλα: 22:06

Τη Δευτέρα στις 2 Ιανουαρίου τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και η γραμμή ένα του μετρό (ΗΣΑΠ) θα λειτουργήσουν με πρόγραμμα Σαββάτου ενώ στις γραμμές 2&3 του μετρό θα εφαρμοστεί πρόγραμμα Σαββάτου με αυξημένα δρομολόγια στις ώρες αιχμής.
Τα τραμ από τις 2 Ιανουαρίου 2012 έως και στις 6 Ιανουαρίου θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα του Σαββάτου.

tags: αστικά, γιορτές Χριστουγέννων, δρομολόγια για αεροδρόμιο, ΗΣΑΠ, λεωφορειακές γραμμές, μέσα μαζικής μεταφοράς, μέσα μαζικής μεταφοράς και γιορτές, μετρο, μετρό ΗΣΑΠ, ΜΜΜ, πρόγραμμα γιορτών, τραμ, τρένο, χριστούγεννα, Χριστούγεννα και μέσα μαζικής μεταφοράς

Σχετικά άρθρα

 • Σταθερές πύλες εισόδου- εξόδου σε μετρό και ΗΣΑΠ
  Έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την εφαρμογή του νέου συστήματος εγκατάστασης πυλών εισόδου- εξόδου σε μετρό και ηλεκτρικό ώστε να αντιμετωπιστεί η λαθρεπιβίβαση. Το σύστημα αυτό με τις πύλες εισόδου- εξόδου θα επεκταθεί και στα λεωφορεία, στο τραμ και στα τρόλεϊ. Το νέο αυτό σύστημα εκτός από την αποδοτική τιμολογιακή πολιτική θα δώσει λύση και στην λαθρεπιβίβαση. Ανάλογο σύστημα εξ' αποστάσεως αναγνώρισης και επικύρωσης του εισιτηρίου θα εγκατασταθεί και στα λεωφορεία, στα τραμ και στα τρόλεϊ.
 • Σε έναν χρόνο θα λειτουργούν οι νέοι σταθμοί του μετρό
  Μέσα στον επόμενο χρόνο θα λειτουργήσουν οι νέοι σταθμοί του μετρό στην Αθήνα. Οι περιοχές που θα εξυπηρετούνται είναι η Ηλιούπολη, η Αργυρούπολη, το Ελληνικό, ο Άλιμος, η Ανθούπολη και το Χαϊδάρι. Το έργο για την επέκταση του μετρό είχε σταματήσει εξαιτίας της σύμβασης της Αττικό μετρό με τη siemens, σχετικά με το σύστημα σηματοδότησης. Κατά τη συνεδρίαση όμως της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας, οι βουλευτές, παρείχαν εξουσιοδότηση στον κύριο Βορίδη να προχωρήσει το έργο.
 • Κανονικά όλα τα δρομολόγια του ηλεκτρικού
  Μετά από πολλούς μήνες σταματάει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου θα διεξάγονται κανονικά. Κατά συνέπεια το δρομολόγιο "Πειραιάς - Κηφισιά" θα διεξάγεται κανονικά και σε όλο το μήκος της γραμμής. Βάσει ανακοίνωσης από τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε./ ΗΣΑΠ, ολοκληρώθηκε το έργο ανακαίνισης υποδομής επιδομής των γραμμών του ΗΣΑΠ και ενίσχυση της σήραγγας από Ομόνοια προς Μοναστηράκι.
 • Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς τη Δευτέρα
  Τη Δευτέρα στις 10 Οκτωβρίου 2011 χωρίς κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) θα είναι η Αθήνα. Οι εργαζόμενοι έπειτα από απόφαση θα προβούν σε ακινητοποίηση του μετρό, των αστικών λεωφορείων, των τρόλεϊ, του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και του τραμ. Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ και του προαστιακού δεν έχουν λάβει ακόμη κάποια απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.
 • Κρίσιμη εβδομάδα για τις συγκοινωνίες
  Κρίσιμη θα είναι η εβδομάδα που έρχεται στις 5 Σεπτεμβρίου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι ενδεχομένως θα προβούν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Την Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ θα καθορίσουν τη στάση τους. Την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για τα μέσα σταθερής τροχιάς: Ηλεκτρικό, μετρό και τραμ. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες των ταξί αναμένουν την απόφαση σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος ώστε να αποφασίσουν αν θα προβούν σε απεργίες. Επομένως αναμένουμε τις εξελίξεις σχετικά με τις απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς.
 • Έρχονται οι νέοι σταθμοί του μετρό
  Θα λειτουργήσουν εφτά νέοι σταθμοί του μετρό βάσει ανακοίνωσης του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κυρίου Μάκη Βορίδη. Οι νέοι αυτοί σταθμοί θα εξυπηρετούν 160.000 επιβάτες ημερησίως. Οι σταθμοί θα είναι οι εξής: Στην γραμμή 2 ΠΡΟΣ Ελληνικό- Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό. Στην γραμμή 2 ΠΡΟΣ Περιστέρι- Περιστέρι και Ανθούπολη. Στην γραμμή 3 ΠΡΟΣ Χαϊδάρι- Αγία Μαρίνα.
 • Στάση εργασίας τα λεωφορεία την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012
  Χωρίς αστικά λεωφορεία θα παραμείνει η Αθήνα την Τρίτη στις 21 Φεβρουαρίου 2012, εξαιτίας της στάσης εργασίας των εργαζομένων σε αυτά. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11:00 έως τις 17:00 και τα αστικά λεωφορεία θα αρχίσουν να αποσύρονται μισή ώρα πριν από την έναρξη της στάσης εργασίας. Το απόγευμα χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να φτάσουν στις αφετηρίες. Η στάση εργασίας θα λάβει χώρα με σκοπό την πραγματοποίηση εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ.
 • Στάση εργασίας αύριο τα μέσα μαζικής μεταφοράς
  Την Τρίτη στις 22 Νοεμβρίου 2011 σε στάση εργασίας θα προβούν οι ηλεκτροδηγοί σε ΤΡΑΜ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και μετρό. Η στάση εργασίας θα είναι τετράωρη και θα διαρκέσει από τις 12:00 έως τις 16:00. Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα αποκατασταθεί γύρω στις 16:30. Οι ηλεκτροδηγοί διαμαρτύρονται σχετικά με το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, με τις μειώσεις των μισθών και τη μείωση του προσωπικού. Κατά συνέπεια αύριο το επιβατικό κοινό θα ταλαιπωρηθεί.