Στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 πάλι ο δακτύλιος

Τη Δευτέρα στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 τίθεται ξανά σε ισχύ το μέτρο του δακτυλίου στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και η ισχύς του μέτρου θα είναι έως τις 13 Ιουλίου 2012. Σύμφωνα με την τροχαία στις οδούς και στις λεωφόρους, που περικλείονται από τον δακτύλιο, επιτρέπεται η κυκλοφορία των Ι.Χ. αυτοκινήτων, των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης (Με μέγιστο βάρος έως 2,2 τόνους) βάσει του τελευταίου ψηφίου του αριθμού κυκλοφορίας τους. Το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ. Οι μέρες και οι ώρες ισχύς του δακτυλίου έχουν ως εξής:
Δευτέρα έως Πέμπτη: Από τις 7:00 - 20:00 και την Παρασκευή: Από τις 7:00 - 15:00. Ο δακτύλιος δεν θα ισχύει το Σαββατοκύριακο, τις επίσημες αργίες και τις ημέρες που τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν 24ωρη απεργία. Τα όρια του δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:
Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ, Μεσογείων, Φειδιππίδου, Μιχαλακοπούλου, Σπ. Μερκούρη, Βρυάξιδος, Υμμητού, Ηλ. Ηλιού, Α. Φραντζή, Λ. Συγγρού, Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Ι. Οδός Κωνσταντινουπόλεως, Αχιλλέως, Πλ. Καραϊσκάκη, Καρόλου, Μάρνη, Πατησίων και Αλεξάνδρας.

tags: άδειες κυκλοφορίας δακτυλίου, αυξημένη κίνηση, δακτύλιος, δρόμοι, εσωτερικός δακτύλιος, κίνηση, κίνηση στην Αθήνα, κίνηση στους δρόμους, κυκλοφοριακή κίνηση, λεωφόροι, λεωφόροι Αθηνών, μέσα μαζικής μεταφοράς, οδικό δίκτυο, παραβάτες, πρόστιμα, τροχαία

Σχετικά άρθρα

 • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου
  Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει και αυξημένα θα είναι τα μέτρα της τροχαίας ώστε να διεξαχθεί ομαλά και με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Ελλάδας.
 • Κίνηση λόγω του δεκαπενταύγουστου
  Από σήμερα ξεκινάει η κίνηση σε λιμάνια και σε αεροδρόμια λόγω της εξόδου του 15 Αύγουστου. Η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη και στα εθνικά οδικά δίκτυα. Η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με όσους θα ταξιδέψουν. Στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση είναι αυξημένη και τα πλοία αναχωρούν με πληρότητα 100%. Συνολικά από τις αρχές Αυγούστου έως και χθες αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά 363.794 επιβάτες. Τέλος, πολλές εταιρείες έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια τόσο στις αναχωρήσεις, όσο και στις επιστροφές.
 • Μειώσεις στα διόδια
  Μέσα στον Ιούνιο του 2011 θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου υποδομών, μεταφορών και δικτύων με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε μεγάλων αυτοκινητόδρομων ώστε να γίνει εφικτή η μείωση των διοδίων. Η μείωση θα είναι σημαντική για τους σταθμούς διοδίων που βρίσκονται κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Επίσης σε βάθος χρόνου, περίπου σε ενάμιση χρόνο, θα ξεκινήσουν τα έργα για το νέο οδικό άξονα Ελευσίνας- Θήβας- Υλίκης. Το έργο αυτό θα αποσυμφορήσει την κίνηση στο βασικό οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου.
 • Αλλάζει ο δακτύλιος από Σεπτέμβρη
  Αλλαγές προβλέπονται στον δακτύλιο από τον Σεπτέμβρη 2012. Τον Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί στην Αθήνα ο "πράσινος δακτύλιος", σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός περιβάλλοντος στον πρωθυπουργό. Με την εφαρμογή του μέτρου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των σύγχρονων αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ανεξαρτήτως του αριθμού κυκλοφορίας. Παλιότερα ίσχυε το σύστημα των μονών και των ζυγών αριθμών. Για τα ρυπογόνα αυτοκίνητα θα ισχύει και θα επιτρέπεται η είσοδος στο κέντρο της Αθήνας όταν δεν θα ισχύει ο δακτύλιος.
 • Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ
  Την Τετάρτη στις 29 Φεβρουαρίου 2012 θα είναι πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων. Με τρίωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο το απόγευμα στο Σύνταγμα, συμμετέχουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η στάση εργασίας προγραμματίζεται από τις 12:00 έως τις 15:00. Στις 13:30 συνδικαλιστικά στελέχη θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της αντιπροσωπείας της ευρωπαϊκής ένωσης στην Αθήνα και στις 18:00 θα ακολουθήσει συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.
 • Στάση εργασίας τα λεωφορεία την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012
  Χωρίς αστικά λεωφορεία θα παραμείνει η Αθήνα την Τρίτη στις 21 Φεβρουαρίου 2012, εξαιτίας της στάσης εργασίας των εργαζομένων σε αυτά. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11:00 έως τις 17:00 και τα αστικά λεωφορεία θα αρχίσουν να αποσύρονται μισή ώρα πριν από την έναρξη της στάσης εργασίας. Το απόγευμα χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να φτάσουν στις αφετηρίες. Η στάση εργασίας θα λάβει χώρα με σκοπό την πραγματοποίηση εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ.
 • Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την παραμονή της πρωτοχρονιάς
  Την παραμονή της πρωτοχρονιάς τα δρομολόγια θα είναι αραιότερα κατά τη διάρκεια της μέρας και γύρω στις δέκα το βράδυ θα αρχίσουν να αποσύρονται. Κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Πιο αναλυτικά: Γραμμή 1 Μετρό, ΗΣΑΠ: Από Πειραιά προς Κηφισιά: 22:20 Από Ομόνοια προς Κηφισιά: 22:39 Από Κηφισιά προς Πειραιά: 22:20 Από Ομόνοια προς Πειραιά: 22:52 Γραμμές 2 και 3 μετρό: Από Άγιο Αντώνιο προς Άγιο Δημήτριο: 22:45 Από Άγιο Δημήτριο προς Άγιο Αντώνιο: 22:45 Από Αιγάλεω προς Δουκίσσης Πλακεντίας: 22:47
 • Χειρόφρενο στις 22 Δεκεμβρίου τα τρένα
  Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 17:00 λόγω στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η πανελλήνια ομοσπονδία σιδηροδρομικών. Η ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 έξω από το υπουργείο οικονομικών. Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τις νέες μειώσεις μισθών που υπάρχουν στη συλλογική σύμβαση εργασίας του 2011.