Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής;

Τα τελευταία χρόνια οι βάσεις εισαγωγής ανακοινώνονται από το υπουργείο παιδείας το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Φέτος τα μηχανογραφικά συμπληρώθηκαν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Κατά συνέπεια φημολογείται πως οι βάσεις θα ανακοινωθούν νωρίτερα από τις άλλες χρονιές. Δύο ενδεχόμενα έχουν υπάρξει, βάσει των δηλώσεων της υφυπουργού παιδείας αλλά και του γραφείου ενημέρωσης πολιτών του υπουργείου παιδείας: Είτε οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, είτε οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν μετά τα μέσα του Αυγούστου.

tags: αει, αποτελέσματα πανελληνίων, βάσεις, βάσεις 2011, βάσεις εισαγωγής, βάσεις εισαγωγής σε πανεπιστήμια, βάσεις εισαγωγής σε ΤΕΙ, εξετάσεις, ιοιαποτελέσματα πανελλαδικών, πανελλαδικές, πανελλήνιες, πτώση βάσεων, τει, υπουργείο παιδείας, υποψήφιοι

Σχετικά άρθρα

 • Νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή των αποφοίτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με το 10%
  Κατατίθεται τροπολογία στη βουλή σχετικά με την παράταση κατά δύο έτη (2012 και 2013) της ρύθμισης εισαγωγής των απόφοιτων λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την προηγούμενη βαθμολογία των πανελλαδικών εξετάσεων.
 • Αύριο οι βάσεις των πανελλαδικών στη σελίδα του υπουργείου παιδείας
  Αύριο Δευτέρα και στις 8:00 το πρωί θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις και τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων 2011. Κατά συνέπεια οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν σε ποια σχολή έχουν εισαχθεί. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στη σελίδα του υπουργείου παιδείας και οι υποψήφιοι θα μπορούν να τα δουν πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο). Η ιστοσελίδα του υπουργείο παιδείας είναι www.minedu.gov.gr.
 • Βγήκαν οι βαθμοί των πανελληνίων 2011
  Σήμερα βγήκαν οι βαθμοί των πανελλαδικών 2011. Μέχρι τη μία το μεσημέρι οι βαθμοί θα αναρτηθούν σε όλα τα σχολεία. Στις δώδεκα το μεσημέρι οι βαθμολογίες των πανελλαδικών θα δοθούν και στο internet. Με τον προσωπικό τους κωδικό, οι υποψήφιοι, θα μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους (Μέσω internet). Έως και τις 28 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, είτε μόνοι τους, είτε με τη βοήθεια των καθηγητών τους στο σχολείο. Οι υποψήφιοι αναμένουν τις βάσεις και επιτέλους θα γνωρίζουν σε ποια σχολή θα περάσουν. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους.
 • Εκτιμήσεις για τις βάσεις 2011
  Κατά κοινή παραδοχή τα φετινά θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων ήταν δύσκολα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέσουν οι βάσεις. Σύμφωνα με τους βαθμολογητές πιο δύσκολα ήταν τα θέματα στην τεχνολογική κατεύθυνση, ειδικότερα στο μάθημα της φυσικής. Στη φυσική η αποτυχία άγγιξε το 80%. Κατά συνέπεια οι μεσαίες σχολές θα πάρουν την κατιούσα και θα εισαχθούν οι υποψήφιοι με χαμηλότερες βαθμολογίες, συγκριτικά με τις περσινές. Πάραυτα η πτώση των βάσεων δεν είναι η ίδια για τις σχολές που είναι πρώτες σε ζήτηση. Στις σχολές αυτές η πτώση θα είναι οριακή.
 • Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων 2011
  Στις 12 Μαϊου του 2011 θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου παιδείας. Στα επαγγελματικά λύκεια οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν επτά ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 19 του μήνα. Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν με πρώτο μάθημα την νεοελληνική γλώσσα. Η ώρα έναρξης της εξέτασης θα είναι 8:30 π.μ. Η ώρα αυτή είναι κοινή για τους υποψήφιους ημερησίων και εσπερινών λυκείων. Η διάρκεια εξέτασης του κάθε μαθήματος θα είναι τρεις ώρες.
 • Ακυρώνονται οι αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις
  Όπως γνωστοποιήθηκε από στενούς συνεργάτες του κύριου Μπαμπινιώτη δεν θα προωθηθούν οι αλλαγές στα λύκεια και στο σύστημα των πανελλαδικών. Η νομοθεσία είναι ώριμη, όπως αναφέρθηκε, αλλά δεν επαρκεί ο χρόνος της παρούσας κυβέρνησης που έχει άλλες προτεραιότητες. Κατά συνέπεια οι αλλαγές για τις πανελλαδικές και για τα λύκεια παραπέμπονται στην επόμενη κυβέρνηση. Πάραυτα συνεχίζονται οι συζητήσεις του υπουργού με την ΟΛΜΕ σχετικά με τις αλλαγές στο νέο λύκειο και στο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων.
 • 21 Μαΐου 2012 οι πανελλαδικές
  Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από το επιτελείο του υπουργείου παιδείας σχετικά με τις ημερομηνίες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων 2012. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε οι πανελλαδικές εξετάσεις να πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου 2012. Επίσης αποφασίστηκε τα μαθήματα στα λύκεια να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 18 Μαΐου και στα γυμνάσια την Παρασκευή 25 Μαΐου. Κατά συνέπεια οι πανελλαδικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου και η διεξαγωγή των ενδοσχολικών επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων, στις 10 Ιουνίου 2012. Γύρω στις 15 Ιουνίου θα λάβουν χώρα οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.
 • Πανελλαδικές 2014
  Το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων θα αλλάξει και θα επηρεάσει όσους δίνουν το 2014. Κάποιες αλλαγές σχετικά με την εισαγωγή των υποψηφίων στις ανώτερες και στις ανώτατες σχολές, είναι οι εξής: Καταρχήν τον πρώτο λόγο για την εισαγωγή των υποψηφίων θα τον έχουν τα πανεπιστήμια μιας και οι σχολές θα θέτουν και τα προαπαιτούμενα μαθήματα και τους συντελεστές βαρύτητας στη βαθμολόγηση αυτών. Πιο συγκεκριμένα: Ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων θα μειωθεί. Θα συνυπολογίζεται η βαθμολογία των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου.