Στα εκατό καλύτερα ερευνητικά ΑΕΙ το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Τιμητική διάκριση για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μιας και κατέλαβε την 17η θέση ανάμεσα στα εκατό καλύτερα ερευνητικά ιδρύματα της Ευρώπης για το 2010. Το 2009 το ΕΜΠ βρισκόταν στην 47η θέση. Το ίδρυμα του πολυτεχνείου έλαβε την τιμητική διάκριση με βάση την Ευρωπαϊκή κατάταξη έρευνας η οποία βασίζεται στα ετήσια δεδομένα, που αφορούν την αξιολόγηση των Ευρωπαϊκών ερευνητικών ιδρυμάτων που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή επιτροπή τα τελευταία χρόνια. Τα κριτήρια της αξιολόγησης αφορούν τις επιδόσεις των ιδρυμάτων στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, στη συμμετοχή και στη δραστηριότητα των ιδρυμάτων με άλλους εταίρους και στην ευρύτητα του φάσματος των ερευνητικών τους πεδίων. Στα εκατό ερευνητικά ιδρύματα συμπεριλαμβάνονται ερευνητικά ιδρύματα παγκόσμιας φήμης.

tags: αει, εθνικό Μετσόβιο πολυτεχνείο, ΕΜΠ, έρευνα και ΑΕΙ, έρευνα και επιστήμη, έρευνα και πολυτεχνείο, ερευνητικά ιδρύματα, ερευνητικά ιδρύματα Ευρώπης, πολυτεχνείο, πολυτεχνικές σχολές, προγράμματα, τα καλύτερα ερευνητικά πανεπιστήμια, υπουργείο παιδείας

Σχετικά άρθρα

 • Παγκόσμια λίστα των καλύτερων ΑΕΙ
  Τα Αμερικανικά και τα Βρετανικά πανεπιστήμια καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις για τα καλύτερα ανώτατα ιδρύματα του 2011. Πρώτη φορά στα χρονικά το Χάρβαρντ περνάει σε δεύτερη θέση, μετά το τεχνολογικό ινστιτούτο της Καλιφόρνιας (Caltech). Στην ίδια λίστα βρίσκεται το πανεπιστήμιο Στάνφορντ και ακολουθούν η Οξφόρδη, το Πρίνστον και το Κέιμπριτζ. Στην ίδια λίστα βρίσκεται το Ελβετικό, ομοσπονδιακό ινστιτούτο τεχνολογίας στη Ζυρίχη. Το πρώτο Γαλλικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον κατάλογο είναι η Ecole Normale Superieure και ακολουθούν η πολυτεχνική και το πανεπιστήμιο Πιέρ και Μαρί Κιουρί.
 • Άνοιξαν οι σχολές με την εξεταστική τι θα γίνει;
  Πλέον οι περισσότεροι φοιτητές τάσσονται υπέρ του να ανοίξουν οι σχολές. Ήδη πολλά ιδρύματα άνοιξαν μετά την απόφαση των φοιτητών, κατόπιν των γενικών συνελεύσεων. Παρόλα αυτά κάποιες σχολές τελούν υπό κατάληψη ακόμη με κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική. Το ΤΕΙ Αθήνας βάση απόφασης ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα στις 26 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η εξεταστική καθώς και οι εγγραφές των εισαχθέντων φοιτητών. Οι εγγραφές στο ΤΕΙ Αθήνας θα ξεκινήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου και θα τελειώσουν στις 7 Οκτωβρίου.
 • Ακυρώνονται οι αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις
  Όπως γνωστοποιήθηκε από στενούς συνεργάτες του κύριου Μπαμπινιώτη δεν θα προωθηθούν οι αλλαγές στα λύκεια και στο σύστημα των πανελλαδικών. Η νομοθεσία είναι ώριμη, όπως αναφέρθηκε, αλλά δεν επαρκεί ο χρόνος της παρούσας κυβέρνησης που έχει άλλες προτεραιότητες. Κατά συνέπεια οι αλλαγές για τις πανελλαδικές και για τα λύκεια παραπέμπονται στην επόμενη κυβέρνηση. Πάραυτα συνεχίζονται οι συζητήσεις του υπουργού με την ΟΛΜΕ σχετικά με τις αλλαγές στο νέο λύκειο και στο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων.
 • Νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή των αποφοίτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με το 10%
  Κατατίθεται τροπολογία στη βουλή σχετικά με την παράταση κατά δύο έτη (2012 και 2013) της ρύθμισης εισαγωγής των απόφοιτων λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την προηγούμενη βαθμολογία των πανελλαδικών εξετάσεων.
 • Πανελλαδικές 2014
  Το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων θα αλλάξει και θα επηρεάσει όσους δίνουν το 2014. Κάποιες αλλαγές σχετικά με την εισαγωγή των υποψηφίων στις ανώτερες και στις ανώτατες σχολές, είναι οι εξής: Καταρχήν τον πρώτο λόγο για την εισαγωγή των υποψηφίων θα τον έχουν τα πανεπιστήμια μιας και οι σχολές θα θέτουν και τα προαπαιτούμενα μαθήματα και τους συντελεστές βαρύτητας στη βαθμολόγηση αυτών. Πιο συγκεκριμένα: Ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων θα μειωθεί. Θα συνυπολογίζεται η βαθμολογία των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου.
 • Η σύγκλητος του εθνικού Μετσόβιου πολυτεχνείου σχετικά με την επέτειο της 17 Νοέμβρη
  Η σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβειου πολυτεχνείο αναφέρει σε ανακοίνωση της τα εξής:
 • Τι θα γίνει με την εξεταστική Σεπτεμβρίου
  Οι περισσότερες σχολές τελούν υπό κατάληψη εδώ και εβδομάδες. Κατά συνέπεια η εξεταστική του Σεπτεμβρίου έχει ολισθήσει χρονικά. Πολλοί είναι οι πανεπιστημιακοί, που παρά το γεγονός ότι διαφωνούν με τα νέα μέτρα σχετικά με τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, ζητούν από τους φοιτητές να σταματήσουν τις καταλήψεις. Κάποια τμήματα σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν τη συνέχιση των καταλήψεων έως και τις 20 Σεπτεμβρίου. Βάσει της ανακοίνωσης της υπουργού παιδείας, αν δεν γίνουν μαθήματα για 13 εβδομάδες θα χαθεί το εξάμηνο φοίτησης.
 • Προβλήματα σε σχολεία και σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ
  Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία και ήδη θα έπρεπε να διεξάγεται η εξεταστική του Σεπτεμβρίου για τους φοιτητές. Παρόλα αυτά υπάρχει έλλειψη των σχολικών βιβλίων. Μόνο η πρώτη δημοτικού και η τρίτη λυκείου, αναμένεται να έχουν τα σχολικά βιβλία εγκαίρως. Οι εκτυπώσεις των νέων σχολικών βιβλίων άργησαν και δεν θα είναι δυνατή η διάθεση τους στα σχολεία, στην ώρα τους. Κατά συνέπεια αντί για βιβλία θα δοθούν στους φοιτητές φωτοτυπίες και dvd, τα οποία θα περιέχονται σε ένα ντοσιέ.